In een verslag van de Federation of American Scientists (FAS) is begin deze maand een foto verschenen van Amerikaanse militairen bij een atoombom met schade, zo meldt de Britse Krant The Guardian. Het is onduidelijk waar het incident met het kernwapen zich heeft afgespeeld, verder is geen informatie bekend gemaakt, ook niet wanneer dit exact plaatsvond, wel is er een foto van de gevolgen gemaakt en militairen die samen een beschadigde bom bestuderen. Fotoanalysten wisten dit echter te herleiden naar een Amerikaanse basis in het Brabantse Volkel te Nederland. Volgens de Amerikanen gaat het om een demonstratiemodel en het Nederlandse ministerie van Defensie heeft geen enkele reactie gegeven.

De specialisten van het FAS viel direct op dat de atoombom niet in orde was. De staart van het gevaarte lijkt te zijn verdraaid door een botsing en een van de staartvinnen ontbreekt. Een stuk roze plakband bedekt duidelijk een gat. Wat er precies is fout gegaan is niet bekend. Ook niet of de bom misschien is gevallen en hoe gevaarlijk dat was. Vanuit het Amerikaanse ministerie van Defensie werd er na eerder stilzwijgen op gewezen dat deze foto is gemaakt voor in een trainingshandeling en de bom zelf een demonstratiemodel is.

Eerder was de kwestie van de Amerikaanse atoomwapens op Nederlandse bodem al in het nieuws toen vorige jaar bekend werd dat de VSA nieuwe atoombommen in Nederland gaan plaatsen om de oude te vervangen. Het gaat om geavanceerde B61-12 kernkoppen, die worden wel gezien als de gevaarlijkste nucleaire wapens uit het Amerikaanse arsenaal en deze zijn inmiddels al aangekomen en geinstalleerd in Nederland.

De aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens op Nederlandse bodem, hoewel deze volledig onder Amerikaans beheer staan, is in strijd met het Non-Proliferatieverdrag dat beide landen hebben ondertekend, want er is daarin afgesproken dat het bezit van kernwapens beperkt is tot de vijf landen die het verdrag in 1968 ondertekend hebben en dat ze ook de benodigde technologie niet aan andere landen zullen overdragen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Toevallig openbaar: Ongeluk met Amerikaanse atoombom op Nederlandse bodem”

  1. Op deze website kan men een nucleaire simulatie test uitvoeren.

    https://nuclearsecrecy.com/nukemap/

  2. lauvrijs andre

    Wel zullen ze het eerste doelwit zijn bij een kernoorlog en dan is het niet zo fijn om in de geburen te wonen straal van zeker 100km

  3. Geen onnodige paniek zaaien. Zo een atoombom gaat zomaar niet vanzelf af hoor. Zelfs al valt die in de lucht van een vliegtuig af, als die niet scherpgesteld is, ontploft die niet.

Trending

%d bloggers liken dit: