Dat de Schotse links-nationalistische onafhankelijkheidspartij, de Scottish National Party (SNP), politiekcorrect was en is, is geen nieuws. Enkele jaren geleden liet de SNP weten dat het Vlaams Belang, dat democratisch deel uitmaakte van een parlementaire delegatie, niet welkom was in het Schots parlement in Edinburgh.

De SNP is ook de indiener voor de zeer verregaande transgenderwet. In december jl. werd met ruime meerderheid een wetsvoorstel goedgekeurd dat alle medische, administratieve en wettelijke obstakels wegneemt om van geslacht te veranderen. Iedereen boven de zestien moet zelf kunnen beslissen welk geslacht hij of zij wenst. Maar het conservatievere Londen blokkeerde de wet, wat in het verleden nog nooit gebeurd was. Ook binnen de SNP was niet iedereen even gelukkig met de transgenderwet.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat deze zeer linkse partij een moslim aan het hoofd plaatst.  

Ontslag Nicola Sturgeon

Nicola Sturgeon maakte vorige maand onverwachts bekend dat ze opstapt als partijleider van de SNP en als premier van Schotland. Met een afgestreken gezicht vertelde ze dat ze (regeer) moe was en hoopte dat een ‘nieuw gezicht’ meer zou kunnen bereiken. Nu dat haar man Murrell in opspraak komt voor gesjoemel krijgt dat ontslag ook een andere dimensie. De 58-jarige Murrell werd aangehouden als verdachte omdat er mogelijk omgerekend 684.000 euro aan donaties ‘zoek is’. Met andere woorden: eerst wat zakken vullen, dan wat links gaan lullen.

Humza Yousaf

Maar goed, wie is die Humza Yousaf, de nieuwe partijleider?

Begin jaren 2000 stond Humza Yousaf aan het hoofd van de Scottish Islamic Foundation (SIF).  In 2010 waarschuwde de Quilliam Foundation (gematigde moslims, voor zover die bestaan) de Britse veiligheidsdiensten dat de SIF radicalisering en extremistische opvattingen verspreidde.

In 2008 organiseerde Humza Yousaf met zijn neef Saeed en de SIF een ontmoeting tussen een Schotse minister en drie islamitische kopstukken: Mohammed Sawalha, Anas Altikriti en Ismail Patel. De eerste, Mohammed Sawalha, is een kopstuk van Hamas,  de organisatie van de Moslimbroederschap in Palestina die de Jihad en de vernietiging van Israël voorstaat. Zij staat geboekt als een terroristische organisatie.

Anas Altikriti is dan weer een islamist van de Moslimbroederschap (zijn vader staat aan het hoofd van de Moslimbroederschap in Irak). Hij is de oprichter van de Cordoba Fundation, een dekmantel voor de Moslimbroederschap in Groot-Brittannië, die eveneens als terroristisch wordt aangestipt.

De derde tenslotte, Ismail Patel,  is de oprichter van de FOA (Friends of Al-Aqsa), een pro-Hamas, antisemitische Britse organisatie. Ismail Patel is van mening dat overspelige vrouwen ‘mogen vermoord’ worden. Dat staat te lezen in zijn boek ‘The Choice of Thinking Women’,  Londen 1997, blz. 56/58).

Ismail Patel

SNP financiert islamisme

SNP-ministers hebben £400.000 subsidies gegeven aan de SIF, waarvan de directeur Osama Saeed  is, een neef van Humza Yousaf. Saeed wil het kalifaat herstellen, verdedigde Al Qaeda-leider Anwar Al-Awlaki op zijn blog, steunt Qaradawi…  In 2013 gaf Humza Yousaf, toen Schots minister van Buitenlandse Zaken, een subsidie van £398.000 aan Islamic Relief, een NGO van de Moslimbroederschap die als terroristisch wordt aangemerkt omdat zij ervan wordt verdacht Hamas te financieren.

Humza Yousaf had in een tweet het aan de macht komen van de islamisten van de Moslimbroederschap in Egypte vurig verdedigd. Humza Yousaf is ook een verdediger van Qatar en vaak te zien op de islamitische zender Al-Jazeera.

De eerste daad van Humza Yousaf als eerste minister van Schotland, was een islamitisch gebed in de ambtswoning van de Schotse premier. Uiteraard zonder vrouwen, die zijn dan ongewenst.

Hoe de Schotten zullen reageren op de linkse excessen van de Schotse Nationale Partij (SNP) valt af te wachten. Wij vrezen dat de Schotse onafhankelijkheidsstrijd door de houding van de SNP een flinke knauw heeft gekregen.

Bronnen:

Patrig Montauzier in WAR RAOK N°66 – MARS 2023

Scottish Islamic Foundation on security list alongside extremists

Quilliam Alert: Scottish National Party to endorse Islamist candidate

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “De duistere kant van Humza Yousaf, de nieuwe leider van de Scottish National Party (SNP)”

  1. Hoezo islamisering? Welk land volgt, Engeland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Belgie? Het is overal bijna zover, met dank aan onze leiders.

  2. Ik plande om nog eens een reisje met de Royal Scotsman te doen… maar ik zal dat een beetje op wacht zetten ,zeker ???

  3. De verovering van de instellingen wordt versneld, zo komen ook op vele andere plekken dat soort van mensen aan de macht. Wee ons!

Trending

%d