‘Homo-honden’ gaan weer door Antwerpen paraderen

Homo’s heb je in alle kleuren en geuren. Er zijn de keurige, meestal goed verzorgde mannen die weinig of niet in de publieke ruimte met hun geaardheid te koop lopen.

Er is ook een ander uiterste, de mannen die zich in leder tooien of vrouwenlingerie dragen. Sommigen doen dat in privéverband, maar een grote groep houdt ervan om dat vooral in het publiek te tonen. Deze homo’s willen zeer militant en extreem hun seksualiteit showen aan de buitenwereld.

We gaan hier niet de moraalridder uithangen. Homoseksualiteit bestaat al eeuwen en zal niet verdwijnen. En ja, ook wij kennen in onze kennissenkring enkele homo’s. Tot zover geen probleem.

Deze week vindt echter opnieuw het ‘Darklands Festival’ plaats in Antwerpen. Het is een
internationale bijeenkomst van homo’s die – vooral in het komend weekend –
uit heel de wereld naar Antwerpen afzakken.

De binnenactiviteiten gaan door in de Waagnatie. Zo wordt Antwerpen even de hoofdstad van kinky mannen en ‘leather-fetish liefhebbers’. Hoogtepunt is zeker de komende zaterdagavond
voor de ‘Main Party’ waar zo’n 10.000 mannen, de meeste in lederen pakje, zich kunnen uitleven. Dat laatste werkwoord heeft niet enkel te maken met dansen en springen, er gebeuren ook andere dingen. Er worden zogeheten ‘dark rooms’, of ‘play rooms’ ingericht: dat zijn ruimtes waar de homo’s onbeperkt met elkaar op alle mogelijke manieren seks hebben. De organisatoren voorzien de deelnemers van gratis condooms, glijmiddel en handschoenen.

Het Darkland festival wordt georganiseerd door de vennootschap Thunderwood. Oprichters in 2011 waren Jeroen van Lievenoogen en zijn man, de Antwerpse politiecommissaris Sven Muyters. Al was deze laatste slechts een stille vennoot met 1 aandeel. En dat ene aandeel droeg hij over aan zijn man op 4 oktober 2022, vermoedelijk omdat de combinatie van politiecommissaris en die van mede-organisator van een kinky-homoseks-festival toch een beetje vragen oproept.

Zeker omdat vorig jaar tijdens het Darklands Festival er enkele mannen besmet geraakten met het apenpokkenvirus. Gelukkig zonder dodelijke afloop, maar we kunnen ons inbeelden dat de organisatoren er toch niet gerust in waren.

Homo-honden

Nog verleden jaar verdrongen de TV-camera’s zich om de ‘Puppy Walk’ te filmen. En ook dit jaar, meer bepaald op zondag 12 maart, zullen een honderdtal mannen verzamelen, verkleed met een hondenmasker om zo als ‘hond’ door de straten van Antwerpen te paraderen, al dan niet aan de
leiband. Sommigen stappen op handen en voeten, op pootjes dus, en durven wel eens een pootje omhooghouden bij een verlichtingspaal. Tot grote hilariteit van de andere deelnemende ‘homohonden’. De ‘honden’ blaffen naar elkaar en besnuffelen elkaar.

In een normaal land zou zoiets op de openbare weg openbare zedenschennis zijn, maar niet in Antwerpen blijkbaar.

De wandeling eindigt aan de Waagnatie waar aansluitend de verkiezing van de ‘European Puppy’ plaats vindt. Er staan trouwens nog andere verkiezingen op het programma: de Mister Leather
Belgium, de International Superhero Fetish Contest en ‘The Worldfetish Show Contest’.

’t Is maar dat u niet schrikt als u een van de dagen nietsvermoedend door
Antwerpen wandelt…

8 comments

 1. Als “hondjes” gekostumeerd omdat we het “op zijn hondjes” doen, “waf woef, waf woef !”

 2. Het is wachten op een conservatieve anti-woke burgemeester die onze normen hooghoudt en dit decadentiefestival minstens uit het straatbeeld verbant.

 3. Nou Putin als je er nog een paar over hebt flikker ze maar op belgie

  1. Hallo meneer vierling, alhoewel ik het vaak met u eens bent en de liberale oorlogsmachine zeker zijn eigen artikel dagelijks verdiend.
   Is dit artikel wel nodig, was het alleen dat deze mannen in een kamer een pakje aan deden thuis en de daad doen, dan was het gewoon een fetish geweest.
   Maar het is dat het daar niet bij blijft, nee nooit niet.
   Het is weer tijd voor massa orgies met alle gekte van dien, het is weer tijd voor deze pseudo politieke groeperingen om de straten in te nemen en een vertooning van nihilisme en geforceerd acceptatie op te eisen.
   Dit zal weer een pushje geven voor liberalen om te zeggen alles is toch goed gegaan nog (leugen maar daar stappen we overheen) dus kunnen we nog wel verder gaan, meer “festivals” meer tolerantie etc.
   Wat dus meer wettelijke acties zal volgen uiteindelijk want dan zegt of doet iemand uiteindelijk na een confrontatie toch iets intolerant, desondanks dat zij dagelijks agressief geconfronteerd worden.

   Ik kan nog wel meer zeggen maar waarom zou u hier tegen signaleren, dit artikel is goed.

Comments are closed.