#PS2023 FVD zet in op betaalbare energie, vrede en stopzetten gender-indoctrinatie

De rechtse oppositiepartij Forum Voor Democratie (FVD) zet in de campagne voor zetels in de Provinciale Staten (PS) duidelijk in op aansprekende onderwerpen die op landelijk niveau worden geregeld. Vanuit de Provincies worden ook de leden van de Eerste Kamer verkozen. De partij wil betaalbare energie middels het heropenen van kolencentrales en het Groningse gasveld. Daarnaast wil men geen verdere escalatie van de oorlog in Oekraïne door het stopzetten van het leveren van wapentuig en geen seksualisering van onze kinderen. In de peiling wordt de partij tussen de 1 en 2 zetels per provincies gegeven, een enorm verlies aan zetels; het FVD werd bij de vorige PS-verkiezingen de grootse partij.

Het FVD ziet niets in het klimaatbeleid van de Nederlandse regering, waarbij de laatste het doel heeft de vermeende gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De enorm gestegen energieprijzen zijn volgens de partij het gevolg van dit beleid en het stellen van klimaatdoelen, die veelal zijn vastgelegd op internationale niveau.    

Met de leus ‘Kies voor vrede, niet voor oorlog’ staat het FVD helemaal alleen tussen de andere grote politieke partijen. Men heeft als enige partij consequent de positie ingenomen dat er een diplomatieke oplossing gezocht dient te worden en dat Nederland geen wapentuig meer moet sturen en zeker geen – de wens is inmiddels vanuit Oekraïne uitgesproken –  Nederlandse militairen naar de oorlog stuurt.

Een ander verkiezingsstandpunt is dat de partij verwacht van een overheid dat ze kinderen juist beschermt tegen woke-activisme en LHBTI-propaganda, in plaats van deze op te dringen. Zo werd bij de laatste Kinderboekenweek doodleuk een schrijver voorgedragen die seksueel misbruik van een minderjarige jongen in zijn verhalen verheerlijkte. De staatsomroep NOS propageert hoe minderjarigen illegale hormoonremmers via het internet kunnen bestellen. Het FVD wil geen seksualisering van jonge kinderen.

Lees ook: https://fvd.nl/nieuws/waarover-het-gaat-op-15-maart

One comment

  1. Natuurlijk moeten we naar een onderhandelde vrede in Oekraïne . Maar onderhandelen doe je best vanuit een sterke positie .

Comments are closed.