Allah akbar! Kind en oma neergestoken in Göteborg

In de Zweedse stad Göteborg zijn gisteren een meisje en haar oma op klaarlichte dag in het centrum van de stad door een immigrant uit het Midden-Oosten neergestoken. Ze werden zonder reden aangevallen, passerende jongeren kwamen tussenbeide en werkten de dader tegen de grond.  Het meisje van rond de tien jaar oud is in haar maag gestoken en momenteel is de toestand stabiel, maar wel ernstig, de oma zou lichte verwondingen hebben, zo meldt het Zweedse nieuwsmedium Friat Tider. De digitale krant weet ook te melden dat het gewonde kind de Nederlandse nationaliteit heeft.

Kort na het misdrijf verschenen op de sociale media al beelden van een man met Noord-Afrikaans uiterlijk die door de politie werd ingerekend. De dader riep ‘Allah akbar’ tijdens het neersteken van de beide vrouwen, hij heeft een lang strafblad en is al voor verschillende misdrijven veroordeeld. Het betreft strafbare feiten zoals diefstal en aanranding. Er zijn volgens de lokale politie geen aanwijzingen dat er meerdere daders bij betrokken waren.

2 comments

  1. Misschien la belqique splitsen eer het zo ver is, in de hoop dat het noorden over iets meer gezond verstand beschikt dan het zuiden? Of zal dat ook een ijdele hoop blijken te zijn?

  2. Vergelijk dit eens met het Nederlandse nieuws hierover. Allah ou akbar wordt niet eens genoemd en het filmpje is nergens te zien en dan hebben we het over landgenoten. Morgen bij WNL op zondag wordt er weer gepleit voor het hoofddoekje bij de politie, dat is veel belangrijker. Nederland moet nl. geislamiseerd worden. Ik geef het nog een 30 jaar, dan is het zover. Ik vrees echter hetzelfde voor Belgie.

Comments are closed.