VSA: Rechtse republikeinen willen einde ondersteuning Oekraïne

Een aantal rechtse republikeinen in de Amerikaanse kamer voor volksvertegenwoordigers (het congres) hebben een voorstel ingediend om de financiële en militaire hulp aan Oekraïne te staken. Redenen hiervoor zijn de enorme kosten voor de belastingbetaler en de gevolgen voor het eigen, slinkende wapenarsenaal. De groep wordt aangevoerd door het dissidente lid Matt Gaetz en hij wordt ondersteund door 10 andere volksvertegenwoordigers, daarmee valt een groeiend aantal kritische congresleden waar te nemen, over de rol van Amerika in het conflict.

De zogeheten Ukraine Fatigue Resolution die vorige week donderdag werd ingediend, verzoekt de Amerikaanse regering om “militaire en financiële hulp aan Oekraïne te beëindigen” en voor “alle strijdende partijen een vredesovereenkomst te tekenen”. Volgens Gaetz zullen verdere wapenleveringen enkel leiden tot nog meer doden en zijn mede-ondertekenaars wezen ook op het per ongeluk doden van burgers.

In het persbericht, dat bij het voorstel zit, spreekt Matt Gaetz er tevens over dat de Verenigde Staten van Amerika nu in grote problemen verkeerd, die enkel maar groter worden als de regering aldaar doorgaat met het gelden pompen in een buitenlands conflict. Er is tot op heden door het land 110 miljard dollar uitgegeven aan Oekraïne.

5 comments

 1. Zeg Sir Tony Claasen Duque de Drouton en Notvège
  Misschien heb je nog nooit gehoord van het feit dat de nazi’s van Azof vanaf 2014 zo ongeveer 14000 mensen in de Donbas hebben vermoord en de putch in 2014 is geregeld door de CIA in samenwerking met de criminelen van Baalen Verhofstad en Timmermans.
  Of wil je dat niet weten en loop je de onzin van de MSM na te blaten.
  Je zou bijvoorbeeld kunnen bedenken dat Rusland geen enkel land is binnen gevallen sinds mensenheugnis maar dat met name de USA de ene na de andere oorlog gevoerd hebben over de hele wereld om hun eigen militaire complex van vele miljarden aan belastinggeld hebben voorzien.
  Ik ben er in ieder geval ondertussen al wel achter dat er in deze wereld veel mensen rond lopen die wel een mening hebben maar totaal niks af weten of willen weten van de achtergronden.

  1. Beste heer Zwenk der Bovenlander,

   Je beweert dat Rusland sinds mensenheugenis geen enkel land/regio is binnengevallen?
   Ik ga eventjes een lijstje opmaken:
   1. Checheniya
   2. Zuid-Osettië (Georgië)
   3. Abchazië (Georgië)
   4 .Tannu Tuva
   5.Finland
   6.Ukraine
   7. Bessarabië (hedendaags Moldavië en Transinistrië)
   8. de Baltische staten (Estland,Letland en Litouwen)
   9. Kurileilanden (van Japan, bezet door Rusland)

   Als je even telt dan heeft Rusland meer regio’s en landen bezet in de laatste 80 jaar dan dat de gemiddelde Vaamsbelanger hersencellen heeft.

   “Misschien heb je nog nooit gehoord van het feit dat de nazi’s van Azof vanaf 2014 zo ongeveer 14000 mensen in de Donbas hebben vermoord en de putch in 2014 is geregeld door de CIA in samenwerking met de criminelen van Baalen Verhofstad en Timmermans.”

   Misschien komt dit aan als een klap, maar ik denk niet dat de woorden van een Ex-KGB lid even hard te vertrouwen zijn als de woorden van westerse journalisten. Het is trouwens ook geen goed idee om alleen maar naar 1 kant van het verhaal te luisteren. Beide kanten verzinnen dingen over de ander, dus het is niet gezond voor het denk- en inschattingsvermogen om maar naar 1 nieuwsstroom te luisteren. Beide kanten hebben dezelfde informatie, maar ze behandelen die niet op dezelfde manier. Er zijn inderdaad moorden gepleegd in Azof en dat kan ik niet ontkennen, maar 14.000 man vermoord? Dat is praktisch gezien onmogelijk.

   “Ik ben er in ieder geval ondertussen al wel achter dat er in deze wereld veel mensen rond lopen die wel een mening hebben maar totaal niks af weten of willen weten van de achtergronden.”

   Goed bezig! Nadenken over je leven en jezelf is belangrijk en verrijkt de menselijke geest!

   Vriendelijke Groeten, Willip De Pinter

   1. Zeg eens, Willip, onder ons, welke Vlaams Belanger heeft jou toegelaten zijn hersencellen te tellen? Was dat dan geen schending van de privèsfeer?

 2. Deze mensen die de hulp aan Ucrania willen stop zetten hebben zelf nog nooit onder een bezetting geleefd anders zouden ze wel anders praten. Wij moeten Ucrania blijven steunen omdat anders die agressor Putin verder gaat en ons vrije Westen gaat aanvallen. Daarom steunen wij hier in Europa de helden van Ucrania die voor elke meter van hun land hun leven geven dat ze daar maar een voorbeeld aan nemen. Ik heb onder de knoet van de Nazis mijn familieleden verloren dus weet ik waarover ik spreek. Een saluut aan alle Ucranian heros die sterven voor hun vaderland. Met diep respect Sir Tony Claasen Duque de Drouton en Norvège een 83 jarige Nederlander die in Spanje woont.

Comments are closed.