Professor aan de Sorbonne vindt dat studenten die Éric Zemmour stemden “als beesten moeten worden afgeslacht”

Dat de geesten van onze kinderen en kleinkinderen dagdagelijks worden beïnvloed door linkse leerkrachten, weten we al lang. Na mei 1968 hebben velen zich ‘geëngageerd’ in het onderwijs en de cultuur. Intussen zijn de meesten van hen wel met pensioen of naar de eeuwige jachtvelden. Maar vaak zijn hun opvolgers nog perverser in het propageren van het marxisme en aanverwanten. Onderwijzen komt voor sommigen niet meer op de eerste plaats, wel het propageren van de multicultuur, de klimaathysterie en andere linkse thema’s.

Aan de Parijse topuniversiteit Sorbonne ging een geschiedenisprof zijn boekje te buiten qua haatdragende intolerantie. Volgens verschillende verslagen en getuigenissen zou hij het volgende hebben gezegd: “Als sommige studenten Macron, Ciotti (LR), Le Pen of zelfs Roussel (PCF) hebben gestemd, heb ik weinig respect voor hen… maar als sommige studenten Éric Zemmour hebben gestemd, beschouw ik hen als beesten die moeten worden afgeslacht.” U leest het goed: beesten die moeten worden afgeslacht ….Bovendien zou hij bespottelijk verwezen hebben naar de Joodse afkomst van Zemmour.

Francois Lafon met het linkse bobo-brilletje

De UNI-studentenorganisatie is gewaarschuwd door een student uit de klas van deze professor, maar wil om veiligheidsredenen de naam van deze laatste – een professor met een zeer gevestigde carrière – zeer institutioneel en een activist van La France insoumise, niet bekendmaken. Maandagmiddag verwittigde UNI via sociale netwerken voor de ernst van wat zij beschouwt als niets minder dan een “oproep tot moord”. Tegelijkertijd stuurde de verantwoordelijke een e-mail naar de voorzitter van de universiteit om haar op de hoogte te stellen van de situatie en haar te vragen om de uitlatingen van de professor te onderzoeken en te bestraffen; “We kunnen een dergelijke uitspraak niet laten passeren zonder dat de professor wordt bestraft”. Donderdagmiddag had de jongeman nog steeds geen antwoord gekregen van de universiteitsvoorzitter.

Op deze universiteit in Parijs is het onderwijzend personeel over het algemeen links (wat had u gedacht), maar een gewelddadige uitspraak als deze, is zelfs voor hen een brug te ver. Daarom reageerden ze; “hier worden we geconfronteerd met een oproep tot moord, het was onmogelijk om het te laten passeren”.

Na een beetje opzoekwerk weten we nu dat deze ‘academicus’, docent aan de universiteit van Parijs-I-Panthéon-Sorbonne, François Lafon heet, dat hij tevens burgemeester is van een kleine gemeente in de Ariège, Lercoul, en dat hij was aangewezen als lijsttrekker voor La France Insoumise voor de regionale verkiezingen van 2021 in Occitanie. La France Insoumise is de extreemlinkse partij van clown Jean-Luc Mélenchon.

Enkele gemeenteraadsleden (en schepenen) van Lercoul vragen om zijn ontslag.

4 comments

  1. Quod erat demonztrandum: dit beijst juist dat Zemour 100% gelijk heeft: de islam dicrimineert, is racistisch en moorddadig voor wie niet plat op de buik ervoor gaatliggen

  2. Kennelijk weeral een epigoon van één of ander mei-68 fossiel zeker ? Want die excelleren in PoCo-haatspraak !

  3. maar als die ” professor ” één stout briefke krijgt , is er ” het gevaar van extreem rechts .

Comments are closed.