Het is nu bijna een jaar geleden dat het blanke christelijke Rusland de aanval inzette op het blanke christelijke Oekraïne. Dat gebeurde na bijna 10 jaar oorlog in Oost-Oekraïne tussen het Oekraïense leger en Russischgezinde rebellen. De inval was een mix van Russisch nationalisme en neostalinisme. De blanke broederoorlog die daarop volgde heeft helaas al massa’s slachtoffers geëist: naar schatting minstens 100.000 mensen, soldaten en burgers, aan beide kanten.

Sindsdien is in liberaal West-Europa elke kritische journalistiek afwezig, is de censuur afgekondigd tegen Russische informatie, en worden we bestookt met oorlogspropaganda: de Russen hebben gefaald, ze hebben bijna geen raketten meer, en als wij maar genoeg wapens aan de Oekraïners geven dan schoppen ze die Russen wel even terug naar Moskou.

De realiteit ziet er anders uit. De Russen probeerden aanvankelijk met riskante operaties meteen de hoofdstad in te nemen; dat mislukte. Vervolgens probeerden ze met lang gerekte kolonnes door te stoten; ook dat mislukte.

Maar nu zijn de Russen teruggevallen op hun vrijwel onuitputtelijke reserve van soldaten, artillerie en tanks. Ze hebben zich ingegraven in Oost-Oekraïne, in een gebied dat overwegend Rusland-vriendelijk is. De Russen houden zich niet meer bezig met gewaagde verre aanvallen, maar laten een pletwals rollen: langzaam maar gestaag.

Bovendien hebben ze een efficiënt nieuw wapen ontwikkeld: de Wagner-militie. Deze vechtjassen worden gerecruteerd uit vrijwilligers en gevangenen, krijgen een ultrakorte militaire training die enkel gericht is op agressieve stormaanvallen, en worden gemotiveerd met de garantie dat ze na 6 maanden als vrij man en held naar huis mogen. De discipline binnen Wagner is keihard: op desertie staat de doodstraf, verkrachting of plundering is strikt verboden.

Dat werkt. Wagner heeft de stootkracht om de Oekraïense soldaten te verslaan die de reguliere Russische soldaten misten.

Oekraïne verliest Soledar

En nu lijken het de Oekraïners te zijn die fouten maken. In plaats van flexibel te bewegen groeven ze zich in in het stadje Soledar. Daar kwamen hun soldaten in een ‘gehaktmolen’ terecht, en werden ze door de Russische artillerie aan flarden geblazen. Vervolgens kregen ze de stormaanvallen van Wagner te verwerken. Soledar is zopas gevallen, naar schatting 500 Oekraïense soldaten raakten omsingeld. Ze vochten dapper door maar werden gedood. Bakhmoet komt nu als volgende stad aan de beurt. Daarmee is de Oekraïense linie over wellicht 70km doorbroken.

Tegelijk bestookt Rusland het energienetwerk van Oekraïne, onder andere met ballistische raketten, waartegen Oekraïne geen enkel verweer heeft.

De grote vrees is dat Rusland in de lente vanuit het oosten voluit in het offensief gaat en daarbij ook zijn massa’s tanks inzet.

Hoe dapper soldaten op het slagveld ook zijn, als hij gevochten wordt zoals de Russen het nu doen is een moderne oorlog altijd een uitputtingsslag van mensen en materiaal. De cijfers liegen daar niet: Het reusachtige Rusland trekt daarbij uiteindelijk aan het langste eind, zolang het de politieke wil behoudt om die oorlog te voeren. En daar lijkt weinig twijfel te zijn: Putin heeft in Rusland een ‘approval rate’ die vlotjes naar 70% gaat.

Naar een onderhandelde vrede

De ‘oplossing’ van de EU en West-Europa is: nog harder met vlagjes zwaaien, nog harder roepen dat de Russen stout zijn, nog meer wapens sturen, waaronder nu zware gevechtstanks. Hoe de Oekraïners plots zouden geleerd hebben om met geavanceerde Westerse tanks om te gaan, iets waar Westerse soldaten jaren over doen, wordt niet vermeld. En hoe de 12 Britse tanks op het enorme slagveld een verschil zouden moeten maken tegen de 12.000 Russische tanks wordt ook niet uitgelegd…

De waarheid mag blijkbaar niet uitgesproken worden: Oekraïne vecht bewonderenswaardig dapper, maar is traag maar zeker aan het verliezen.

De beste manier om de zaak te beëindigen is dus niet het leveren van wapens, maar het streven naar een onderhandelde vrede. In West-Europa wil en durft niemand het zeggen, omdat het in Kiev taboe is, maar iedereen weet dat zo’n vrede mogelijk is: als Oekraïne afstand doet van de overwegend Russischgezinde gebieden in het oosten en de Krim, dan is Rusland bereid de oorlog te beëindigen.

Is dat pijnlijk, lastig, moeilijk om te slikken, na al het bloed dat gevloeid is? Absoluut. Is het een overwinning voor het neostalinisme van Rusland? Zeker. Maar is er een andere weg? Wellicht niet.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

8 reacties op “Rusland wint (en we mogen het niet weten)”

 1. Mijn complimenten aan de redactie. Dit is een gebalanceerd artikel, wars van emotionele gejuich voor de ene of de andere zijde.

  Links en Rechts zijn betekenisloos. Dat zagen we al tijdens cojona, dat zien we ook nu met de oorlog tussen NATO / WEF en Rusland.

  “Weldenkend Rechts” op Doorbraak praat kritiekloos Theo Francken & co na, op ReactNieuws post men daarentegen een kritische blik op het Westerse beleid, zonder daarbij kritiekloos de Russen na te praten.

 2. Heel moeilijk om een duidelijk beeld te krijgen van deze oorlog. Zeker van wie er nu al dan niet aan het winnen is. Gesteld dat we het ooit eens zouden kunnen geraken over wat winnen eigenlijk juist zou betekenen.
  Maar dat een stadje innemen zoals Soledar plotsklaps aanleiding geeft om van de daken te schreeuwen dat Rusland aan het winnen is? Tja, en de vooruitgang van Zelensky rond Kreminna op dit eigenste moment dan? Trouwens, welke bronnen gebruiken jullie voor dit artikel? Ik zie er niet één!
  Wat ik wel zeker weet is dat Rusland echt niet éénzijdig als “blank” en “Christelijk” kan geduid worden. Wie zo iets uit zijn/haar botten slaat heeft er waarlijk niets van begrepen. Een beetje nationalist weet dat Rusland een ware veelvolkerengevangenis is. En dat je dat weerspiegelt ziet aan het front. Of is Kadyrov plots Katholieker dan de paus? Wat een onzin! En trouwens, Oekraïne is Rusland in het klein wat dat betreft.
  Schrijver dezens heeft gelijk dat we geen duidelijk beeld kunnen krijgen van het conflict doordat onze media er zeer éénzijdig over berichten en andere bronnen censureren. Zelensky wordt dan ook alleen maar in het zadel gehouden door de VS en haar handlangers. En dat wapenleveringen de oorlog verlengen. Maar moeten nationalisten daarom de Russen vrij spel geven? Ik React alleen maar aanraden dat als ze zich aan dit conflict willen wagen ,ze zich echt wel heeeeeeeeeeeeeeel goed moeten documenteren en heeeeeeeeeeeeel goed hun bronnen moeten kiezen. En vooral die ook aan de lezer meedelen! Dat is in bovenstaand artikel echt niet het geval.

 3. Als je een VPN gebruikt dan zul je al snel merken dat het gehele Nederlandse volk dom wordt gehouden .
  De Nederlandse regering blokkeert actief de nieuws zender Russia Today om hun eigen propaganda te verdoezelen.
  Het frapante is als je een vpn instelt op bv USA of Spanje kun je de nieuwszender RT wel gewoon bekijken.
  En het klootjes volk blijft maar NPO kijken en slikken ongeloofelijk.
  Even voor de maatschapij leraar die ons vroeggah vertelde dat Rusland slecht was en dat ze daar staatsTV hadden waar alleen maar propaganda op te zien was.
  Wat denk je zelf waar je nu naar zit te kijken ouwe 🙂 lmfao
  Ik bepaal mijn eigen informatie garing wel roverheid https://www.vpnnederland.nl/
  Voor diegene die niet weg kijkt opgepast schokkende beelden https://crimes-of-ukraine.ru/video/ukraine-crisis-donbass-chronicle-of-genocide.html
  Vorm je eigen beelden laat je niet voorkouwen

  1. Henk der Niederländer

   Helaas Harry, te veel mensen laten zich het voorgekouwde narratief nog steeds als waarheid tot zich nemen.
   Dat deze hele oorlog al jarenlang voorbereid werd door het westen kunnen ze eenvoudig niet bevatten, zelfs na de bekentenissen van Merkel en Hollande die toch duidelijk verklaarden dat de Minsk accoorden alleen maar een doekje voor het bloeden waren om het Oekrainse leger te versterken met de Navo doctrine en het volpompen met westerse wapens.
   Als een Rutte weet te vertellen dat Oekraine ook onze oorlog is wordt dat door de schapen zonder meer aangenomen.
   Als iemeand niet wil luisterennaar de waarheid is het eigenlijk allemaal verloren moeite.
   Je mag van mij gerust aannemen dat ook Ik soms vermoeid word van dit soort mensen die hetgeen in de media verklaard wordt als de enige en echte waarheid terwijl voor eenieder toch wel duidelijk moet zijn dat naast Rutte de media de grootste leugenaars zijn in Nederland.

 4. Henk der Niederländer

  Waar de schrijver het Neostalinisme vandaan haalt is voor mij een raadsel.
  Wat de schrijver waarschijnlijk ook gemist heeft is het volgende.
  Dat hier namelijk een proxyoorlog uitgevochten word tussen enerzijds de Nato /USA en anderzijds Rusland die niet toe wilde staan dat Oekraine een kernmacht zou worden aan de Russische grens en Rusland zou kunnen bedreigen.
  Dat sinds 2008 Oekraine al bewapend wordt en het leger getraind door het westen is de schrijver volgens mij ook niet van op de hoogte of wil er niet van op de hoogte zijn.
  Ook in 2014 nadat van Baalen en Verhofstad het vuur verder opstookten op het Maidanplein in 2014 met het latere gevolg dat in Mei 2014 in Odessa 48 mensen levend verbrandden waarbij de Oekrainers de mensen dood sloegen die uit het brandende vakbondsgebouw wisten te ontsnappen.
  Ook weet de schrijver waarschijnlijk niet dat sinds 2014 14.800 burgers gedood zijn in de Donbas door artilleriebeschietingen van de Azov nazi’s en velen voor het leven verminkt.
  Dat Oekraine en het westen de Minsk 1 2 en 3 accoorden misbruikt hebben om het Oekrainse leger opnieuw te bewapenen en op te leiden om deze uitgelokte oorlog te starten tegen Rusland.
  Want Rusland is net zo lang getraineerd tot ze wel moesten ingrijpen.
  Momenteel gaan er miljarden naar de corrupte Nazi’s in Kiev die ook de wapens verkopen (die gedoneerd worden door het westen) op de zwarte markt wereldwijd aan eenieder die geld uit wil geven.
  Helaas dit artikel is een schande voor de schrijver die of hele grote oogkleppen op heeft of pertinent de waraheid niet wil zien.
  Bijgevoegde documantaire: https://rumble.com/vwgzoj-burnt-alive-in-odessa-2014.html
  Dit waren mensen die alleen maar hun vrijheid wilden en tegen de onderdrukking van Kiev protesteerden.

  1. Volmondig gelijk. Zou hier de term ‘gecontroleerde oppositie’ toepassen

  2. Ge zijt nog idoter dan de auteur.

   1. Henk der Niederländer

    Je zou een en ander kunnen onderbouwen Jozef want wat klopt er niet aan hetgeen geschreven is.
    Wat Ik in ieder geval wel weet is dat veel mensen een mening hebben maar totaal niet op de hoogte zijn van wat er werkelijk gebeurd in Oekraine.

Trending

%d bloggers liken dit: