Ouders, bejaarden en alleenstaande moeders; Stichting Hart Voor Eigen Volk bezorgde voedselpakketten in Nederland

Het uitdelen van de voedselpakketten is inmiddels al een aantal dagen volbracht, wanneer ik contact opneem met Florens van der Kooi, die namens de Stichting Hart Voor Eigen Volk het uitdelen coördineerde. Hij laat weten dat er dit jaar maar liefst 70 van deze pakketten vol met voedsel zijn uitgedeeld, vergeleken met de 20 in het vorige jaar is dat wel een behoorlijk grote stijging. Dat past bij de algemene tendens in Nederland dat de armoede stijgt, vooral door de hoge inflatie, meldt ook het CPB, voor het jaar 2023 worden enkel verslechteringen verwacht.

Regelmatig komt op de televisie de boodschap van dalende koopkracht voorbij, waarmee wordt bedoeld dat je voor hetzelfde geld minder kunt kopen dan dezelfde periode in het vorige jaar, maar als dit dan gaat over de essentiële zaken, te weten de eerste levensbehoeften als voedsel, dan wordt duidelijk dat dit extreme gevolgen kan hebben. Florens vult aan: “Alles is duur, de prijzen in de supermarkten zijn torenhoog.”  Daarnaast zijn Nederlanders steeds vaker de dupe van de marktwerking in de zorg, zo kwam ook in gesprekken met hulpbehoevende mensen naar voren: “We zien veel situaties waarin mensen zorgbehoeftes hebben, die niet worden vergoed. “

De organisatie Stichting Hart Voor Eigen Volk draait helemaal op vrijwilligers en wordt hierin ondersteund door de nationalistische actiegroep Voorpost. Men heeft voor de Kerstdagen alle pakketten met voedsel aan de aanvragers weten uit te delen. Een aardige onderneming zo op het eerste gezicht, want Nederland is toch ook weer niet zo heel klein. Florens: “We hebben een landelijke werking en zijn letterlijk van Maastricht tot in Dokkum gereisd.” Tientallen vrijwilligers die hiervoor hun tijd hebben ingezet, die belangeloos op pad zijn gegaan, om deze voedselpakketten ook daadwerkelijk thuis te brengen.

Niemand zal het verbazen dat de ontvangers erg blij zijn met de pakketten, een blik op de Facebookbladzijde van de stichting en her en der geplaatste berichten geven dit wel aan. De foto’s van de pakketten geven een aardig beeld van wat mensen daadwerkelijk ontvangen; vers fruit, spaghettisaus, koeken, frisdrank en theezakjes, er zit wekelijk van alles in. Om wat voor mensen gaat dit nu, wil ik dan wel weten. “Vaak ouderen, alleenstaanden. Soms alleen een kleine AOW” (collectief, basis ouderpensioen /sr), vertelt Florens. “Ik ben zelf langsgegaan bij een persoon die af en toe warme maaltijden overslaat.”

Het geld om een dergelijk project te bekostigen komt van talloze kleine en iets grotere sponsors, zowel in de vorm van geld als voedsel. Mijn gedachten dat met de financiële bijdragen wellicht ook een mooi pand in Amsterdam wordt onderhouden, wordt door Florens met gelach ontvangen, “Mensen geven specifiek aan dat het geld bestemd is voor de voedselpakketten, de donaties gaan rechtstreeks naar de voedselpakketten.” De vrijwilligers zien zelfs af van een reiskostenvergoeding, zo leert navraag bij een van de bestuurders.

Stichting Hart Voor Eigen Volk ondersteunt in Nederland arme volksgenoten die hulpbehoevend zijn en financieel in zwaar weer zitten. Men moet dan denken aan werkelozen, eenoudergezinnen en ouderen met een klein pensioen, die via het eigen netwerk worden aangemeld. Het zijn dus veelal mensen uit de nationalistische en vrijheidsbeweging, die zich ten bate van de samenleving toen of nu inzetten en op het moment zelf ondersteuning kunnen gebruiken.

https://hartvooreigenvolk.nl/

4 comments

  1. Spil-zieke regeringsleiders verlagen onze levensstanddaard. Het heft in eigen nemen is een uitstekend alternatief !

  2. Lovenswaardig initiatief van ons Hollands broedervolk.

  3. Nu nog je eigen taal onder de knie krijgen! 🙂
    En wellicht beperken tot voedsel uit eigen land. Oh wacht, dan blijft er nagenoeg niets over…

  4. Mooi initiatief van jullie vereniging , mijn beste wensen aan al die mensen met een warm hart.

Comments are closed.