Deze vaststelling komt van de president van Nigeria, Muhammadu Buhari, volgens hem zijn wapens en munitie vanuit Oekraïne in zijn land terechtgekomen en in handen van terroristen. Het is het tweede land dat waarschuwt voor de stroom van wapenleveranties richting Oekraïne, waarvan delen op de zwarte markt belanden en vervolgens op verkeerde plekken terechtkomen. Eerder dit jaar liet de nationale politie van Finland al weten dat wapens bij criminele bendes in het land waren ontdekt en dat dit tevens het geval was voor Zweden, Denemarken en Nederland.

In Nigeria zijn de wapens o.a. in de regio van het Tsjaadmeer terechtgekomen, een streek op de noordoostelijke grens van het land, maar ook worden ze in de burgeroorlog in Libië veel gebruikt. Buhari spreekt van de “illegale stroom van wapens in de regio” die de “collectieve vrede en veiligheid” bedreigen. Het land had de terroristische dreigingen de kop in gedrukt, maar staat met deze instroom van wapens voor nieuwe uitdagingen.

Nederlandse regeringsfunctionarissen hebben zich niet uitgesproken over het gegeven dat wapens die voor het Oekraïense leger zijn bedoeld worden doorverkocht op de zwarte markt. Wel pronkt het ministerie van Defensie met de substantiële leveringen aan militaire goederen richting Oekraïne. Maar liefst 322 miljoen euro van de Nederlandse belastingbetaler is tot op heden aan dergelijke steun geleverd, onduidelijk is hoeveel van deze goederen op de zwarte markt zijn beland.

Bron: defensie.nl

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Nigeria: Oekraïense wapenleveringen belanden in handen terroristen en criminelen”

  1. Wat hebben we vandaag nog maar eens NiET geleerd? Welke brave ziel heeft nog steeds niet door dat van alle geld en hulp aan kolonies, “arme”en ontwikkelingslanden, wereldrampen (Haïti) enz. bijna steeds de grote hoop, zoniet alles nooit terecht komt bij de betrokken noodlijdende bevolking. Decennialang komen er rapporten dat de opgebrachte solodariteit bijna nooit zijn doel berijkt.
    Ik geef al jaren niets meer aan dat soort 11 11 11 akties omdat ik niet wil dat mijn geld gebruikt wordt om zwarte milities in Afrika van wapens te voorzien. Politici: wanneer gaan jullie eens eindelijk verantwoordelijkheid opnemen: geen geld aan een land of regio met een hoge graad aan corruptie en waar dagelijks wapens burgers vermoorden (Congo inkluis), en bovendien strenge controle en straffen in geval van misbruik zoals nu weer aan het licht komt.
    Ik zie ze weeral opdringerig aanschuiven in de rij … van de corrupte gecompromiteerden die solidair de rug keren en vrolijk de andere kant opzien. Want ze weten het allemaal. Weg daarmee!

  2. Dus is in feite is Nederland medeplichtig in de oorlog met Rusland en dan verschieten ze als Rotterdam een kernbom krijgt voor wederdienst

Trending

%d bloggers liken dit: