Wandelen we regelrecht een hongerwinter in door onbetaalbare energie en daardoor desindustrialisering en voedseltekorten? Nu veel landen in de Europese Unie ervoor kiezen gas, kolen en olie uit Rusland niet langer af te nemen, gaan de prijzen door het dak. Het panel van ReactGesprek gaat in op de achtergronden van de energiepolitiek en wat nu precies een hongerwinter in zou gaan houden.

Hongerwinter in Europa? ReactGesprek

Inhoudstafel:
00:26: Inleiding – Sjors Remmerswaal
03:44: Strijd om het vloeibare aardgas – Reinout Eeckhout
12:33: Grotere context hongerwinter – Alexander Wolfheze
24:03: Stratigisch fouten gemaakt als voorbereiding energieschaarste – Viktor Grootbos
25:34: Bezoek van gebied in hongersnood – Alfred Vierling
49:33: Korte termijn blik van de politiek – Faust Lanser

Gasten:
Alexander Wolfheze; traditionalistisch schrijver
Alfred Vierling; geopolitiek specialist
Viktor Grootbos; onafhankelijk commentator
Reinout Eeckhout; voorzitter van IDNL
Faust Lanser; uitgever Dietse Bazuin

Bronnen:
EU Leaders Accuse US NatGas Producers Of Profiteering
Unfähigkeit, die Unterkunft angemessen warm zu halten
MICHAEL YON SOUNDS ALARM OVER BASF SHUTTERING OPERATIONS, CAUSING CATASTROPHIC SUPPLY CHAIN COLLAPSE
Kabinet: eind dit jaar geen energie uit Rusland – maatregelen voor vullen gasopslagen
Electricité : délestages tournants, trains et métros annulés, écoles fermées… le gouvernement demande aux préfets d’anticiper d’éventuelles coupures
Die Energiepreisbremsen werden die Deindustrialisierung nicht aufhalten ‘De Zwarte Poolster’ – aankondiging op Arktos.com onder ‘Upcoming’

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “[ReactGesprek] Hongerwinter in Europa?”

  1. hectorvo250gmailcom

    Is hier niet vaak geschreven dat Quickie bang was voor zijn eigen schaduw? Ergens zit er een foutje in de berichtgeving, want in ‘den donker’ kan zelfs een minister zijn eigen schaduw niet zien, laat staan er bang voor zijn. Misschien is hij bang voor andere dingen, de waarheid bij voorbeeld?

  2. Stefaan Vermeire

    Rusland heeft zichzelf als handelspartner onmogelijk gemaakt door in Europa een oorlog te starten tegen niet alleen Oekraïne maar ook tegen zijn Europese handelspartners. Moskou was er immers heel bewust op uit om haar olie en gas als een economisch wapen in te zetten en om Europa aan de Russische leiband te houden. Geen enkel Europees land kan zoiets tolereren. Daarnaast kan het Europees vasteland evenmin tolereren dat Poetin met zijn aanval op Oekraïne twee belangrijke basisprincipes aanvalt die sedert WO II bij ons voor vrede en stabiliteit zorgen: het respect voor elkaars grenzen en het respect voor elkaars politieke soevereiniteit. Poetin breekt met zijn oorlog in Oekraïne op deze twee principes in: hij respecteert de grenzen van Oekraïne niet, want hij bezet en annexeert gebieden. Hij respecteert al evenmin de politieke soevereiniteit van de Oekraïners, want hij streeft een slaafs en onderdanig Oekraïne na, een soort vazalstaat van Moskou.

  3. Zelfs Quickie is aan energiebesparingen toe. Hij is opnieuw vertrokken naar een safe (energie) house. Blijkt dat er een Russische tank in zijn straat staat geparkeerd. Politiebescherming werkt perfect wanneer een minister bang is in de donker.

Trending

%d