Dit weekend is op het sociale netwerk Twitter een controverse ontstaan over de verkoop van een bordspel met de titel ‘Antifa-Le jeu’ op de onlinesite van FNAC, een Franse warenhuisketen voor o.a. boeken en consumentenelektronica.

Door RN-volksvertegenwoordiger Grégoire De Fournas kwam de zaak sterk in de belangstelling door in een tweet te vragen: “FNAC schaam je je niet?” Het spel zou volgens het parlementslid geweld tegen de CRS (Rijkswacht) bevorderen, of aanzetten tot het slaan van ‘een rechtse activist’. Na hem voegde de vakbond van nationale politiecommissarissen (SCPN) eraan toe: “dat FNAC een vereniging steunt die politiemensen kreupel slaat, vernielingen aanbrengt, auto’s in band steekt, enz. Beiden eisten dat het spel niet langer beschikbaar zou zijn.

Trotskisme

FNAC werd in 1954 opgericht door André Essel en Max Théret, twee trotskisten. De winkelketen beweerde later wel neutraal te zijn en afstand te nemen van het gedachtegoed van hun oprichters. Maar aangezien het bloed gaat waar het niet kruipen kan, bieden (boden) ze nu een antifascistische speldoos aan. In het verleden weigerde de keten al om boeken van ‘rechtse’ auteurs te verhandelen.

De antifascistische speldoos werd ontworpen en verkocht door ‘La Horde’ (Antifa). Het spel roept regelrecht op om op andersdenkenden (rechtse mensen) te kloppen.

Louis Aliot

Het ‘spel’ heeft de afgelopen dagen natuurlijk veel kritiek gekregen van patriottische en nationalistische verenigingen en partijen. FNAC schortte daarop de verkoop zondag op maar legde het spel dinsdag weer in de schappen. “Als FNAC  het verwijderde, is het omdat het  goede redenen had om dat te doen,” zei Louis Aliot, RN-burgemeester van de stad Perpignan en gewezen partner van Marine Le Pen.  

Louis Aliot wil niet naar de FNAC zolang ‘het spel’ door deze groep op de markt wordt gebracht. “Ze hebben een klant verloren, ik ga niet meer”, zei hij woensdag bij de microfoon van BFMTV-RMC. Tegelijkertijd verzoekt de burgemeester van Perpignan de consument om hetzelfde te doen.

Toch uit verkoop

Het spel in kwestie is gemaakt door “La Horde”, een antifascistische website. De uitgever, Libertalia, presenteert het als “een simulatie- en managementspel waarin je een lokale antifascistische groep leidt” door “acties op te zetten die tijd, middelen en een beetje organisatie vergen”.

Als reactie op de oproepen, heeft FNAC uiteindelijk besloten het spel “uit voorzorg” uit de verkoop te halen. “We begrijpen dat de marketing van dit spel sommige van ons publiek kan hebben beledigd”, aldus een tweet van FNAC.

ANTIFA activisten

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Franse warenhuisketen FNAC verkoopt een ‘antifascistisch’ bordspel van Antifa”

  1. EigenVolkse Mens

    Boycot dus Fnac, koop elders !

Trending

%d bloggers liken dit: