Links slaat VB-parlementslid Brusselmans, blokkade doorbroken: Dewinter sprak in UGent

Aan de Universiteit Gent ging gisterenavond de spreekbeurt door van VB-parlementslid Filip Dewinter over zijn nieuwste boek ‘Omvolking’. In de aanloop naar de lezing werd door de stalinistische PVDA en door andere extreemlinkse groepen campagne gevoerd voor censuur en tegen vrije meningsuiting, om de UGent ertoe te dwingen de lezing te verbieden, maar dat mislukte.

Gisterenavond werd dan zoals verwacht door links geprobeerd met geweld de lezing te verhinderen. Een dertigtal deels gemaskerde extreemlinksen blokkeerden de trap net voor de ingang van de zaal op de derde verdieping waar de lezing zou doorgaan. De eigen ordedienst van het VB wilde de weg vrijmaken voor bezoekers, maar dat mocht niet van de UGent en de politie Gent.

De gevolgen werden wat later zichtbaar: toen VB-Vlaams parlementslid Filip Brusselmans en een delegatie van de Vlaams Belang Jongeren zo rond 19.45 uur arriveerde, werden ze onderaan de trap aangevallen, met bier en andere vloeistoffen besmeurd, en werd geprobeerd hun spandoek te stelen. UGent en politie Gent lieten begaan. Pas toen de VBJ’ers geslagen werden greep de Gentse politie in, rijkelijk laat. Ze weigerde arrestaties te verrichten bij de linkse aanvallers.

Hier wat beelden van de aanvallers, en van de linkse knokploegen later in de zaal:

De extreemlinkse blokkade werd ook na de aanval op Brusselmans door de politie Gent ongemoeid gelaten, tot de VB’ers het rond 20.15 uur welletjes vonden. Een tiental stevige knapen van Voorpost en VB, samen met oud-VB-parlementslid Rob Verreycken, duwden de linkse censuurblokkade uiteen en zorgden ervoor dat ze mislukte. Zo konden de vele belangstellende studenten alsnog de zaal betreden.

De extreemlinkse vrienden van de PVDA gingen dan maar gefrustreerd een potje schreeuwen van achterin de zaal in een poging Filip Dewinter te overstemmen. Een blunder, want zoiets hou je geen 2 uur vol, het werkt danig op de zenuwen ook van neutrale studenten, en Dewinter is in zo’n atmosfeer als een vis in het water. ‘Ik heb de microfoon, ik heb een fles water, ik houd dit langer vol dan jullie’, lachte hij. Na een tijdje dropen de linkse schreeuwerds dan ook ontgoocheld af.

Conclusie: Dewinter kwam, Dewinter sprak, de vrije meningsuiting overwon aan de Universiteit Gent, en het hele gebeuren leverde rechts een heleboel publiciteit op. Links ontmaskerde zichzelf nog eens als voorstander van censuur en straatgeweld. Een geslaagde avond voor de vrijheid!

Het boek van Dewinter bestel je HIER.

Filip Dewinter boek omvolking

DISCLAIMER: De extreemlinkse personen op de foto’s kozen er vrijwillig voor deel te nemen aan een publieke actie met groot maatschappelijk belang, namelijk de discussie over censuur en vrije meningsuiting. Ook dit artikel wordt volledig gedekt door onze grondwettelijke vrijheid van meningsuiting, en wij hebben dus het recht onze mening te stofferen met foto’s van deze actie. Wij roepen niet op tot haat, geweld of het op enige manier benaderen van deze personen. Wie informatie zou hebben over de identiteit van de aanvallers kan deze doorgeven aan de politie, wij houden daarover zelf geen gegevens bij. Pogingen tot intimidatie of censuur gaan hier de prullenbak in.

6 comments

  1. Tous ensemble, allen samen tegen de verdraagzaamheid en vrijheid van opinie, het credo van linkse terreurgroepen en linkse wanordehandhavers.

  2. Deze actie tot verstoring van eeen lezing aan de Un v Gent gelijkt precies op de verstoring van de installatie van 2 gemernteraadsleden v mijn Centrumpartij te Almere 1984.https://youtu.be/PVPH3BxEdPs

    Universiteitsbesturen blijken even laf is als toen. Lezingen helpen dus niet. De studenten kunnen wat is leren van de Ride Gardisten van Mao die hun docenten tot openbare zelfkritiek dwongen en vam Mao die met het leger die docenten èn de rode gardisten èn de bureaucraten dwong de boeren op het platte land te helpen. 毛泽东思想万岁。

  3. Zo te zien heeft antifa alle zatlappen en leeglopers gerekruteerd uit het plaatselijke stamcafé. Al een geluk dat die linkse nietsnutten zichzelf bijna niet voortplanten, zodat hun soort er in de toekomst niet meer zal zijn om onze nakomelingen het leven zuur te maken.

  4. Wat waren de instructies van de burgemeester aan de politie? Wie moesten ze beschermen? “crapuul” of “vrije meningsuiting” Bebben burgemeester en rector hun verantwoordelijkheid opgenomen of hebben ze in hun vuistje zitten lachen en amuseren met dit schouwspel? Ik zet ze, samen met dat linkse tuig in hetzelfde mandje.

  5. Eens temeer blijken “Links” en “Crapuleus” synoniem te zijn, niet alleen in de ex-Sovjetunie.

Comments are closed.