Kamerlid Filip Dewinter (Vlaams Belang) trekt met zijn nieuwe boek ‘Omvolking’ door het land, en nodigt iedereen aan de hand van harde demografische cijfers en statistieken uit om na te denken over overbevolking, omvolking en de immigratiegolven die op Europa afkomen.

Vrijheid van mening heet zoiets, en zeker aan een universiteit is het op zijn plaats. Na eerder geweld door de PVDA in Leuven en een geflopte PVDA-betoging in Antwerpen probeert links nu ook censuur af te dwingen bij een volgende lezing voor het KVHV in Gent op donderdag 1 december.

Met een tekst in de linkse haatkrant De Morgen maakt een 100-tal mensen vandaag in alle openheid duidelijk dat ze vinden dat de vrije meningsuiting van Filip Dewinter moet afgeschaft worden, omdat ze niet links is. ‘Het principe van vrije meningsuiting wordt courant ingeroepen en overschaduwt al te vaak andere waarden‘, zo klinkt het. Of nog: ‘Een maatschappij (of universiteit) die zich verschanst achter de vrijheid van meningsuiting gaat haar verantwoordelijkheid uit de weg als deze waarden overduidelijk met de voeten getreden worden.

Het geraaskal van de linkse meute werd al passend beantwoord door Rik Torfs, de oud-rector van de KULeuven, die op Twitter opmerkt:

“Het principe van de vrije meningsuiting wordt courant ingeroepen en overschaduwt al te vaak andere waarden.” Een bericht uit Qatar naar aanleiding van het WK? Neen, een brief van een grote groep Vlaamse academici aan de Gentse rector in De Morgen. Een levensgevaarlijke evolutie.

Lezing nu op Campus Aula

KVHV-Gent besliste samen met de ordediensten om de lezing van Filip Dewinter te verplaatsen van Campus Blandijn naar Campus Aula, Auditorium B, ingang via universiteitstraat 4, Gent. ‘Enerzijds willen we het woord aan onze universiteit vrij houden, anderzijds willen we de orde en veiligheid waarborgen op onze lezingen en andere evenementen’, zo zegt KVHV. ‘Linkse protesten hadden we verwacht, maar we zijn er allesbehalve van onder de indruk. Als het linkse protest iets bereikt heeft, is het gratis reclame voor wat ongetwijfeld een interessante lezing zal worden aan de Universiteit Gent. Waarvoor hartelijk dank!’

100 linkse stemmen voor censuur

De oproep voor censuur en tegen de vrije meningsuiting werd ondertekend door 100 personen, die hun naam ook publiek online plaatsten.

Opmerkelijk is dat ze spreken over de UGent als ‘onze universiteit’, ook al hebben velen onder hen niets met de UGent te maken.

Dit zijn hun namen:

An Van Raemdonck (Onderzoekscentrum voor Cultuur & Gender, Universiteit Gent); Koen Bogaert (The Middle East and North Africa Research Group, Universiteit Gent); Pascal Debruyne (Odisee Hogeschool); Stef Craps (Vakgroep Letterkunde, Universiteit Gent); Jan Orbie (Vakgroep Politieke Wetenschappen, Universiteit Gent); Pascal Gielen (Sociologie, Universiteit Antwerpen); Piet Van Avermaet (directeur Steunpunt Diversiteit & Leren, Ugent); Hendrik Vos (vakgroep Politieke Wetenschappen, UGent); Sven Biscop (vakgroep Politieke Wetenschappen, UGent); Dries Lesage (vakgroep Politieke Wetenschappen, UGent); Marc Boone (Em. Prof. Geschiedenis, UGent); Marysa Demoor (Engelse literatuur, UGent); Gita Deneckere (vakgroep Geschiedenis, decaan Letteren en Wijsbegeerte UGent); Gert Buelens (vakgroep Letterkunde, UGent); Geert Van Hove (Disability Studies and Inclusive Education, UGent); Ilse De Vos (directeur Humanities Academie, UGent); Guy Vanthemsche (Em. Prof. Hedendaagse Geschiedenis, VUB); Rudi Laermans (Em. Prof. Sociologie, KU Leuven); Jan Vranken (Em. prof. Sociologie, Universiteit Antwerpen); Sami Zemni (Prof. Politieke Wetenschappen, Vakgroepvoorzitter Conflict en Ontwikkelingsstudies); Siggie Vertommen (Onderzoekscentrum voor Cultuur & Gender, Universiteit Gent); Katrien Jacobs (Onderzoekscentrum voor Cultuur & Gender, Universiteit Gent); Amal Miri (Departement Sociologie, Universiteit Antwerpen); Karel Arnaut (Departement Sociale en Culturele Antropologie, KU Leuven); Jeroen Wijnendaele (Vakgroep Geschiedenis, Universiteit Gent); Michael Meeuwis (Vakgroep Afrikanistiek, Universiteit Gent); Nadia Fadil (Departement Sociale en Culturele Antropologie, KU Leuven); Katrien De Graeve (Onderzoekscentrum voor Cultuur & Gender, Universiteit Gent); Aymon Kreil (Vakgroep Arabistiek en Islamkunde, Universiteit Gent); Karim Zahidi (Vakgroep Wijsbegeerte, Universiteit Gent & Universiteit Antwerpen); Giselle Corradi (Human Rights Centre, Universiteit Gent); Brecht De Smet (postdoctoraal onderzoeker, Conflict and Development Studies, Universiteit Gent); Koen Bostoen (Vakgroep, Talen en Culturen — Afrika, Universiteit Gent); Evert Peeters (Universiteit Antwerpen); Ruth Razan Loos (Sint Lucas School of Arts Antwerpen, KdG); Tom Claes (Wijsbegeerte, Universiteit Gent); Jan Dumolyn (Vakgroep Geschiedenis, Universiteit Gent); Luce Beeckmans (Departement Architectuur, KU Leuven/ Vakgroep Architectuur & Stedenbouw, UGent); Thomas R. Moore (Koninklijk Conservatorium Antwerpen); Petra Van Brabandt (hoofd onderzoek Sint Lucas Antwerpen, KdG / ARIA, UAntwerpen); Robin Vandevoordt (Centre for the Social Study of Migration and Refugees, UGent); Florian Vanlee (Centre for Cinema and Media Studies, UGent); Omar Jabary Salamanca (Department of Conflict and Development, UGENT, REPI, ULB); Gert Verschraegen (Hoogleraar Sociologie, Universiteit Antwerpen); Elisabeth Mareels (KULeuven en Odisee); Janus Verrelst (Universiteit Antwerpen); Devanshi Saxena (Universiteit Antwerpen); Danya Nadar (PhD Candidate, University of Antwerp); Lore Van Praag (Centre for Migration and Intercultural Studies (CeMIS), Universiteit Antwerpen); Samira Azabar (Universiteit Antwerpen); Gert Van Hecken (Universiteit Antwerpen); Rozemarijn Weyers (Sociale en Culturele Antropologie, KU Leuven); Ariël Decoster (UGent, UAntwerpen); Ching Lin Pang (UAntwerpen); Tomaso Ferrando (Research Professor at UA Institute of Development Policy); Floor Verhaeghe (Coordinator Centre for the Social Study of Migration and Refugees, Ugent); Nika Looman (Universiteit Gent); Hugo DeBlock (African Studies, UGent); Salma Mediavilla Aboulaoula (CIMS, UGent); Anissa Bougrea (GIES, UGent); Lien Steyaert (Learning Network on Decolonization, Universiteit Gent); Andreas Niehaus (Talen en Culturen, UGent); Bart Deygers (Vertalen, Tolken en Communicatie, UGent); Katrien De Graef (Talen en Culturen, Assyriologie, UGent); Elisabeth De Schauwer (vakgroep Orthopedagogiek, UGent); Heidi Mertes (vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap, UGent); Veerle Provoost (vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap, UGent); Jo Van Steenbergen (vakgroep Talen en Culturen, UGent); Eline de Jong (departement Sociologie, Universiteit Antwerpen); Sophie Samyn (vakgroep Sociaal werk en sociale pedagogie, UGent); Sara Elloukmani (departement Sociologie, Universiteit Antwerpen); Maria Martin de Almagro (Conflict and Development Studies, Universiteit Gent); Valerie De Craene (vakgroep Geografie, UGent/Cosmopolis, VUB); Gertrudis Van de Vijver (Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap, UGent); Seppe Malfait (Conflict and Development Studies, Universiteit Gent); Arthemis Snijders (Conflict and Development Studies, UGent); Ewoud Vandepitte (departement Sociologie, Universiteit Antwerpen); Marie Dejonghe (GIES, UGent); Loubna Ou-Salah (departement Sociologie, Universiteit Antwerpen); Marte Beldé (Conflict and Development Studies, UGent); Emma Verhoeven (Universiteit Antwerpen); Benoit Dhondt (Advocaat Antigone); Dominique Kiekens (Coördinator Instituut Samenwerking Universiteit Arbeidersbeweging, ISUA); Amina Adebisi Odofin (Conflict and Development Studies, UGent); Christel Stalpaert (Universiteit Gent); Mattias Vermeiren (Vakgroep Politieke Wetenschappen, UGent); Jules Bakker (Conflict and Development Studies, UGent); Lies Van de Vijver (LUCA School of Arts); Annelies Van de Ven (UCLouvain); Adriana La Selva (Universiteit Gent); Joachim Ben Yakoub (vakgroep Politieke Wetenschappen, UGent); Tessa Vannieuwenhuyze (Universiteit Gent); Arkadi Zaides (UAntwerpen, UGent, KASK, Koninklijk Conservatorium Antwerpen); Aurelie Daems (Vakgroep Kunst-, Muziek- en Theaterwetenschappen, UGent); Steff Nellis (Vakgroep Kunst-, Muziek- en Theaterwetenschappen, UGent); Thomas Bellinck (KASK/HoGent & UGent); Jorn Verschuere (Conflict and Development Studies, UGent); Elvira Crois (Vrije Universiteit Brussel); Tomas Van Acker (Conflict and Development Studies, UGent); Sam Kniknie (Conflict and Development Studies, UGent); Zoë Ghyselinck (Vakgroep Letterkunde, UGent); Petra Debusscher (Vakgroep Politieke Wetenschappen, Universiteit Gent); Hasan Yar (Vakgroep Politieke Wetenschappen-GIES, Universiteit Gent); Emma Moerman (Universiteit Gent); Julie Carlier (Conflict and Development Studies, Universiteit Gent); Sibo Kanobana (Cultuurwetenschappen, Open Universiteit/Conflict and Development Studies, Universiteit Gent); Ophelie Mercier (Vakgroep Arabistiek en Islamkunde, Universiteit Gent); Allan Souza Queiroz (Vakgroep Sociologie, Universiteit Gent); Sara Fontana (Università degli Studi di Verona – Vakgroep Kunst-, Muziek- en Theaterwetenschappen, Universiteit Gent); Jeroen Adam (Vakgroep Conflict and Development Studies, Universiteit Gent); Joost Rekveld (KASK/Hogent, Vakgroep Kunst-, Muziek- en Theaterwetenschappen, Universiteit Gent, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne); Imane Kostet (Departement Sociologie, Universiteit Antwerpen); Marlies Casier (Vakgroep Conflict and Development Studies, Universiteit Gent); Itamar Shachar (Departement Sociologie, Universiteit Antwerpen / Vakgroep Sociologie, Universiteit Gent); Lore Janssens (Departement Sociale en Culturele Antropologie, KU Leuven); Fabienne Bossuyt (Vakgroep Politieke Wetenschappen, Universiteit Gent); Nathan Vandeputte (Vakgroep Politieke Wetenschappen, Universiteit Gent); Liselot Casteleyn (Faculteit Recht & Criminologie, Universiteit Gent); Ayse Güdük (Faculteit Recht en Criminologie, Universiteit Gent); Hadiel Srouji (Faculteit Farmaceutische Wetenschappen, Universiteit Gent); Ruben Wissing (Onderzoeksgroep Migratierecht, Universiteit Gent); Lore Roels (Onderzoeksgroep Migratierecht, Faculteit Recht en Criminologie, Universiteit Gent).

Disclaimer: REACTNIEUWS heeft op basis van de Grondwet en het Europees mensenrechtenverdrag vrije meningsuiting, en bericht hier naar aanleiding van een actuele gebeurtenis (een linkse oproep voor censuur) waarvoor deze ondertekenaars zélf de publiciteit zochten. REACTNIEUWS verzamelt geen gevoelige persoonsgegevens maar schrijft een artikel met daarin elementen uit door de betrokkenen zélf publiek gemaakte gegevens. REACTNIEUWS roept enkel op tot debat en roept niemand op tot haat, geweld of het persoonlijke contacteren van wie dan ook. Het auteursrecht staat citeren toe van teksten en foto’s van derden, zonder toestemming of vergoeding, zeker in de context van een actueel publiek debat. Pogingen tot censuur of intimidatie gaan hier dus rustig de prullenmand in.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Links eist censuur op UGent tegen Dewinter”

  1. Dus een 100-plus ” nuttige idioten ” die de weg vrij willen maken voor een islamitische samenleving waar de sharia geldt en zodra dat zover is zullen zij de eerste zijn die, netjes gezegd, het veld ruimen. Zie Iran na de Shah.

  2. Censuur op UGENT en nu ook bij de openbare gemeentelijke bibliotheek van Tervuren (Vl. Brabant). Aldaar heeft de bib onder politieke druk van woke-burgemeester Marc Charlier (N-VA) en de Franstalige woke- schepen van Cultuur Christine Tinlot (Groen+/Ecolo) een fatwa tegen het weekblad ’t Pallieterke uitgesproken en laten afvoeren in de gemeentelijke blibliotheek werd vandaag vernomen. Motief ter plekke vernomen: wegens politieke redenen, want de het weekblad is Vlaams gezind. Tervuren ligt in de Vlaamse rand en staat onder druk van verfransing. Hetgeen ook de reactie verklaart van een Franstalige groene schepen en ex-OVLD burgemeester die uit opportuniteitsredenen deserteerde naar N-VA. Deze censuur op een Vlaams gezind weekblad, uniek in Vlaanderen, staat haaks op het het Vlaams mediapluralisme. Mediapluralisme verwijst naar diversiteit van het media-aanbod. Dat betekent een veelheid aan standpunten en meningen die beschikbaar moeten zijn voor het publiek. Die diversiteit is alleen mogelijk als er talrijke onafhankelijke en autonome media vrij toegang krijgen tot de markt en uiteraard de bibliotheken. Op te merken valt dat het Franstalig weekblad “Le Vif/Express en de Franstalige krant Le Soir” niet in de bib gecensureerd werden. Het onverdraagzaam en totalitair initiatief van een N-VA burgemeester en een Franstalige schepen van Cultuur in een Vlaamse gemeente (sic) een nieuwe dolsteek in de rug van de Vlaamsgezinden en virtuele oorlogsverklaring aan de Vlaamse culturele strijd tegen de verfransing van de Rand. De combinatie N-VA en Groen/Ecolo een toxistische cocktail voor het Vlaams erfgoed.

  3. waarom moet de Vlaamse regering met de NVA niet ingrijpen nu blijkt dat docenten zich met politiek bezig houden en zodus de studenten in een bepaalde richting sturen zou er eens niet nagedacht worden dat zoiets niet kan en zeker niet tegen de wil van de bevolking die ze betaald


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  4. We moetes systematisch in de eerste plaats de RUGent, en de UAntwerpen afraden aan kandidaat studenten. Zitten daar nog wel niet gebrainwashte academici? Weg met die boel ondemocratische haatzaaiers en indoctrineerders van Lenistische en Marxistische noodlottige propaganda.

Trending

%d bloggers liken dit: