Illegalen lopen weg uit opvang, een vakantiepark in de buurt van Toulon

Als de Ocean Viking, gespecialiseerd in het opsporen en vervoeren van illegale vreemdelingen, niet tijdig de haven van Toulon had kunnen binnenvaren, dan liepen de opvarenden ernstige gezondheidsrisico’s, zo werd wereldkundig gemaakt. Er hadden doden kunnen vallen, werd en nog aan toegevoegd. Een leugen van formaat, die uiteraard de steun kreeg van de leugenmedia.

De Ocean Viking had 234 migranten ‘gered’ in de Middellandse Zee, voor de kust van Libië. Na drie weken ‘zwerven’ op zoek naar een veilige haven in Italië, kon het schip aanmeren in Frankrijk, waar de illegalen aan land konden en nu verblijven in een vakantiepark in Hyéres nabij Toulon. Dat vakantiepark werd omgevormd tot een gesloten ‘internationale wachtzone’, waardoor de migranten officieel niet in Frankrijk zijn. De vraag is of dat allemaal wel wettelijk is.

Eerder had de nieuwe Italiaanse regering van Giorgia Meloni de bootvluchtelingen terecht de toegang tot het grondgebied geweigerd, met uitzondering van enkele vrouwen en kinderen.

Vol met Eritreeërs

Bij het aanmeren in Toulon waren er 44 ‘minderjarige’ Eritreeërs aan boord. Vandaag zijn ze nog met 18. De rest van de ‘niet-begeleide’ minderjarigen op de Ocean Viking zijn weggelopen van hun begeleiders, en van de opvangstructuren die hun ter beschikking werden gesteld voor medische en sociale opvang. Zo ziek zullen ze dan wel niet geweest zijn, nietwaar…..

Veel van deze Eritreeërs hebben er dus voor gekozen om in Frankrijk (of België misschien?) in de illegaliteit te leven. Anderen zouden naar Duitsland, Noorwegen of Zweden zijn gevlucht, om zich daar bij familie, vrienden of kennissen  te voegen.

Deze informatie werd aan de media bevestigd door de voorzitter van het departement Var, Jean-Louis Masson. Volgens hem waren 3 van de 44 minderjarigen de dag nadat ze waren opgevangen al weggelopen. De dag nadien, voegde hij eraan toe, zijn er nog 23 minderjarigen vermist, voor een totaal van 26 overlopers.

Extreemlinks bedrog

De extreemlinkse hulporganisatie SOS Méditerranée – gebaseerd in Marseille – is blij met wat ze noemt de menselijke aanpak van Frankrijk. Maar toch vindt ze het aanmeren in een Franse haven niet voor herhaling vatbaar. Marseille is te ver van Libië, aldus het linkse clubje. Volgens hen moet dat in Italië gebeuren.

In Frankrijk zelf is er natuurlijk ook protest, maar dan om andere redenen. Marine Le Pen vindt dat president Macron en zijn regering nog maar eens blijk geven van laksheid op het vlak van migratie. De gewezen presidentskandidaat Eric Zemmour trok zelf naar Toulon. Hij vindt dat de migranten geen plek moeten krijgen in Frankrijk.

Wanneer gaat dat asielbedrog eens ophouden? Leg die schepen aan de ketting, en daarmee uit. Illegaliteit bevorderen of mogelijk maken moet streng bestraft worden. Het is genoeg geweest.

2 comments

  1. Waarom nemen deze flinke linkse rakkers niet zelf die arme zieke verwaarloosde jonge mannen, vrouwen en kindjes op, met inbegrip van volledig zelf verantwoordelijk te zijn voor alle koste aan huisvesting, voedsel, kleding, onderwijs en gezondheid die hieraan verbonden liggen. IK ga jullie niet tegenhouden. Komaan jongens, toon ons nu eens jullie eigen grenzeloze barmhartigheid, in plaats van ons, de maatschappij, er mee op te zadelen.

Comments are closed.