‘Witch is dead’: Pelosi eruit, Republikeinen winnen

Jawel, het is gebeurd: de rechtse Republikeinen hebben nu al 218 zetels in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, en daarmee hebben zij definitief de meerderheid heroverd op de linkse Democraten.

De rode golf voor vrijheid is dus wel degelijk aangekomen. De stemming voor het Huis van Afgevaardigden is rechtvaardiger dan die voor de Senaat: bij die voor het Huis zijn er districten per bevolkingsaantal, en krijg je dus een eerlijker beeld van de krachtsverhoudingen bij het volk. Het is niet zo eenvoudig een district te veroveren op je tegenstander; de Republikeinen slagen daar echter nu al 18 keer in, de zogenaamde ‘flips’ of ‘pickups’. De Democraten blijven steken op 6. Er moeten nog 6 zetels toegewezen worden, de telling van de stemmen gaat door.

De overwinning is een opsteker voor Donald Trump, die zich zopas kandidaat stelde voor de aanduiding als Republikeinse Presidentskandidaat. De overgrote meerderheid van de kandidaten die hij steunde werd verkozen.

Bovendien kreeg hij ook op een ander punt gelijk: in een staat waar het massale ongecontroleerde poststemmen aan banden gelegd werd, zoals Florida, wonnen de Republikeinen spectaculair. Zonder poststemmen kunnen de linkse Democraten immers de verkiezing niet manipuleren, zoals in 2020 gebeurde, en dit jaar nog in Arizona gebeurde.

Pelosi, the evil witch

Een heerlijk bijverschijnsel is dat de linkse Nancy Pelosi geen voorzitter van het Huis meer is. De voorbije jaren was zij het boegbeeld van socialistisch Amerika: tegen vrijheid, voor censuur op sociale media, voor woke-toestanden en voor allerlei fake news over Donald Trump, zoals de leugen dat er ‘collusie’ was geweest met Rusland bij zijn verkiezing. Dingdong, the witch is dead!

Het liedje ‘dingdong, the witch is dead’ werd door links gespeeld bij het overlijden van de rechtse Margaret Thatcher in 2013. Sedertdien spelen rechtse rakkers het met veel plezier bij elke politieke nederlaag van een linkse socialistische vrouw.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons het échte nieuws te brengen, en de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of een beetje meer. Alleen dankzij jouw steun kunnen wij verderwerken voor de waarheid.

€ 5,00