Tienduizenden Poolse nationalisten hielden zopas de traditionele 11-november-optocht in de Poolse stad Warschau. Ze vieren en herdenken er de (her)start van het onafhankelijke Polen in 1918.

De manifestatie is een krachtige steunbetuiging aan de gezonde vaderlandslievende koers die Polen vaart, voor soevereiniteit en vrijheid. Links probeerde de mars al geregeld te verbieden, maar zonder resultaat: de rechtbank veegde elk verbod van tafel.

Pogingen van het stadsbestuur en links om de mars met geweld tegen te houden mislukten ook door de weerbare opstelling van de deelnemers, voor vrijheid van meningsuiting en tegen censuur.

Dit jaar nam ook een delegatie van de Vlaams-Nederlandse beweging Voorpost deel. Ze stapten op in een groep Poolse nationalisten met afbeeldingen tegen de twee totalitaire systemen: tegen het hakenkruis en tegen de hamer-en-sikkel, het genocidesymbool van Stalin. Ook degelaties uit andere landen waren present.

Tegen massa-immigratie

Het thema van dit jaar is vrij vertaald: ‘Polen als natiestaat’. De organisatie achter deze nationalistische massabetoging wil hiermee de nadruk leggen op het belang van een Poolse staat die de belangen van de eigen Poolse gemeenschap behartigt.

Vanzelfsprekend betekent dit ook zoals de organisatie het zelf in haar aankondiging formuleert: ‘verzet tegen de EU-federalisten en globalisten’, ‘Poolse huurwoningen in de eerste plaats voor de Polen’, ‘het behoud van een eigen leger en munteenheid’ en uiteraard ‘bescherming tegen de massa-immigratie’.

‘Dat is een boodschap die wij als Voorpost volledig kunnen onderschrijven en zowat één op één kunnen vertalen naar de context van Nederland en Vlaanderen’, aldus Bart Vanpachtebeke, voorzitter van Voorpost.

Meer informatie over Voorpost vind je HIER.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d