VZW ‘LEVL’: 264.000 euro Vlaamse subsidies voor betogen tegen Dewinter

Terwijl de Vlaming kapotbelast wordt en de staat failliet is blijft het belastinggeld stromen naar linkse subsidiesponzen. Onlangs trok een betoging van PVDA en andere extreemlinkse clubs door Antwerpen om een spreekverbod te eisen tegen Filip Dewinter in de universiteit over diens boek ‘omvolking’. Eén van de deelnemende clubs was de VZW ‘LEVL’, die jaarlijks 264.000 krijgt.

LEVL houdt zich bezig met allochtonen op de arbeidsmarkt, en zegt dat het staat voor ‘een inclusieve samenleving, waar iedereen evenredig en evenwaardig kan participeren aan alle domeinen van de samenleving en aan het beleid.’ Behalve dan de blanke heteroman, want wat verder klinkt het: ‘ We komen op voor gelijke kansen en gelijke uitkomsten van personen met een migratieachtergrond binnen alle levens- en beleidsdomeinen.’

Die term ‘gelijke uitkomsten’ staat voor de vanuit de VS overgewaaide ”positieve discriminatie’: brutaal racisme tegen blanke mannen bij aanwervingen of promoties. Ook als een blanke kandidaat bekwamer is, dan moet hij wijken voor een allochtone kandidaat.

Dat vele allochtone vrouwen geen kans maken op de Vlaamse arbeidsmarkt omdat ze vasthouden aan het islamitische symbool de hoofddoek wordt door LEVL uiteraard omgedraaid: hoofddoeken moeten overal kunnen, ook bij de overheid.

LEVL presenteert ook podcasts gemaakt door ‘LEVL X scum studios’. ‘Scum’ is Engels en betekent in het Nederlands ‘uitschot’. Een vreemde keuze voor een fors gesubsidieerde club, als je ‘t ons vraagt.

Wensen zijn er ook: LEVL wenst op Facebook een ‘fijn offerfeest’, het islamitische ‘feest’ waarbij dieren onverdoofd een gruwelijke, pijnlijke dood sterven. Wensen voor Kerst of Pasen zijn er niet.

Achter de schermen

Volgens het staatsblad is LEVL vanaf 2021 de nieuwe naam van het ‘Forum voor Etnisch-Culturele Minderheden’, een beruchte onbekwame club die al vele jaren Vlaamse subsidies opstreek, tot het zelfs voor Bart Somers (VLD) te erg werd en hij aan de noodrem trok. Er zijn nu twee voorzitters: één ervan is de gehoofddoekte moslima Artemis Kubala.

LEVL-voorzitter KUbala. Screenshot uit publiek Facebookfilmpje ‘Makani stelt voor: Artemis Kubala, Project Manager bij Blenders

Opmerkelijk is dat voorzitter Artemis Kubala op haar Linkid meldt dat ze benoemd is als ‘extern deskundige’ bij de Vlaamse overheid tot 2027, meer bepaald de afdeling Cultuur, Jeugd en Media. De VZW LEVL krijgt een fors deel van haar subsidie van precies die afdeling Cultuur, Jeugd en Media.

De voorzitter van een gesubsidieerde VZW is dus tegelijk ‘extern deskundige’ bij de overheid die haar VZW erkent, controleert en subsidieert: Dat lijkt vanuit oogpunt behoorlijk bestuur toch bijzonder problematisch.

Kubala meldt op haar LinkedIn ook nog eens voltijds te werken voor de VZW Blenders, die op haar beurt in 2022 meer dan 600.000 euro Vlaamse subsidies slurpt. Ook daar rijst de vraag hoe iemand die voltijds leeft van Vlaamse subsidies bij diezelfde Vlaamse overheid ‘extern deskundige’ zou kunnen zijn?

Bij dit alles rijst de vraag of al die dikgesubsidieerde verenigingen wel iets anders vertegenwoordigen dan zichzelf: voorzitter Kubala, met functies in nog 3 andere subsidieclubs, heeft op haar Twitter-account welgeteld 9 volgers.

Disclaimer: REACTNIEUWS heeft op basis van de Grondwet en het Europees mensenrechtenverdrag vrije meningsuiting, en bericht hier naar aanleiding van een actuele gebeurtenis (een linkse betoging voor censuur) waarvoor VZW LEVL zélf de publiciteit zocht met een ‘open brief’. REACTNIEUWS verzamelt geen gevoelige persoonsgegevens maar schrijft een artikel met daarin wat elementen uit door de betrokkenen zélf publiek gemaakte gegevens (openbare websites staatsblad, kruispuntbank, subsidieregister, LEVL, open brief). REACTNIEUWS roept enkel op tot debat en zorgvuldige subsidiëring en roept niemand op tot haat, geweld of het persoonlijke contacteren van wie dan ook. Het auteursrecht staat citeren toe van teksten en foto’s van derden, zonder toestemming of vergoeding, zeker in de context van een actueel publiek debat. Pogingen tot censuur of intimidatie gaan hier dus rustig de prullenmand in.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons het échte nieuws te brengen, en de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of een beetje meer. Alleen dankzij jouw steun kunnen wij verderwerken voor de waarheid.

€ 5,00

4 comments

  1. Toch vreemd dat de antireligieuze communisten vóór de religieuze moslimhoofddoek zijn. “Weg met het kruisteken, leve de hoofddoek”, zéér tegenstrijdig bizar.

  2. Ik zal het nog maar een herhalen: dringend een Ministerie van Subsidies oprichten om deze Augiusstal uit te mesten. Iedereen kent de schande ivm subsidiëring van obscure en onwettig handelende groepjes.
    Politici: doe er eens wat aan

  3. We mogen nog maar eens onze eigen ondergang financieren. Met dank aan de partijen in de Vlaamse (?) regering. En dat zijn heus niet enkel linkse partijen.

  4. Subsidiekraan dicht naar alle subsidie slurpers ! Indien om het even welke organisatie of evenement niet zou kunnen overleven op basis van lidgelden, abonnementen of inkom tickets, moet die dan maar bankroet gaan wegens niet rendabel “zelfbedruipend”. Ons belastinggeld dienst nuttig besteed, dus objectief-correct en niet politiek-correct verkwist ! Een in comateuze toestand verkerende onderneming die dreigt failliet te gaan, dient toch ook niet kunstmatig in leven gehouden met subsidies. Awel dan !

Comments are closed.