Hysterie in Franse Assemblée: “laat hem terugkeren naar Afrika”!

Een zwart parlementslid van het extreemlinkse ‘Franse Insoumise’ (LFI), een zekere Carlos Martens Bilongo, stelde de regering vragen over een boot met illegalen uit Afrika die wegens barslechte weeromstandigheden moeite had om aan Franse kust aan te meren.

De man, met Congolese en Angolese wortels, had geen tijd om zijn toespraak af te maken wanneer een afgevaardigde van het Rassemblement National, Grégoire de Fournas, hem toeriep “laat hem terugkeren naar Afrika”.

Grégoire de Fournas, volksvertegenwoordiger voor het Rassemblement National

Ieder weldenkend, normaal mens begreep onmiddellijk dat Grégoire de Fournas daarmee de boot bedoelde…. die moest omkeren omdat hij niet kon aanmeren, en daarom moest terugkeren naar waar hij vandaan kwam, Afrika.  

Maar omdat de LFI-vraagsteller een zwarte is, hadden de politieke bloedhonden snel begrepen dat ze de uitspraak een draai konden geven. Met ‘hem’ hadden ze begrepen dat de interpellant zelf werd aangemaand om naar Afrika terug te keren. Het vervolg kan u al raden: het was niets anders dan een vreselijke “racistische” aanval op een parlementslid.

Zware sanctie

Schandaal… onderbreking van de zitting, geroep en getier……. Gisteren werd het Bureau van het parlement opgetrommeld, om zich uit te spreken over een sanctie tegen volksvertegenwoordiger Grégoire de Fournas uit de Gironde. Hij kreeg de zwaarste sanctie waarin het reglement van de Assemblée voorziet. De RN-afgevaardigde werd bestraft met een ‘tijdelijke uitsluiting’. Het Bureau had twee uur nodig om tot dat besluit te komen.

Alleen de RN-leden namen niet deel aan de stemming, omdat zij de vergadering voor het einde hadden verlaten. Het voorstel van het Bureau werd vervolgens met ‘zitten en opstaan’ bevestigd in de plenaire vergadering. Alle groepen, behalve de RN, hadden om de zwaarste sanctie gevraagd. Iedereen had begrepen dat het een politieke stemming werd. In feite, voor of tegen de RN!

Lessen trekken

Wat moeten we hieruit leren? Om te beginnen, dat het verboden is zich tegen elke vorm van immigratie uit te spreken. Ten tweede: alle meningen zijn goed, behalve een rechtse, patriottische of nationalistische. Ten slotte, niet wat men zegt, maar wie het zegt, is van tel in zo’n woke-bollenwinkel.

Laten we ook niet vergeten dat een parlementslid van Macron enkele weken geleden een Hitlergroet bracht tijdens een vergadering van de Assemblée. Voor hem was de sanctie… een simpele oproep tot orde. Geen vermelding op fiche (en dus geen financiële sanctie). Verontwaardiging met twee maten en gewichten.

Zelfs Macron en minister van BZ Gérald Darmanin spraken hun walging uit over de vermeende uitspraak van het RN-parlementslid. Laat ze maar doen, zouden we zeggen. In totaal heeft de president het percentage Fransen dat tevreden is over zijn beleid in acht maanden tijd zien kelderen van 40% naar 27%. Voor het RN zien we een omgekeerde beweging.

Beelden van de hysterie:

6 comments

 1. Wat zou er mis zijn met een vakantie in iemands’ land van oorspong om eens te gaan herbronnen ?

 2. Waarom is dat eigenlijk zo’n drama als hij zou moeten terugkeren naar waar hij vandaan komt? Zelfs al is zijn familie hier geboren, in Afrika liggen zijn Congolese en Angolese wortels. Daar is zijn familie, daar is zijn gemeenschap, daar is zijn vaderland, daar deelt hij de taal, cultuur en geschiedenis. Congo Bilongo verloochent zijn eigen afkomst.

  1. Correctie: met familie in Afrika bedoel ik natuurlijk zijn familie die niet is meegereisd naar het Westen, maar ervoor gekozen heeft om Afrika op te bouwen. Als ik Afrikaanse roots zou hebben en in Europa zou wonen, dan zou ik heel graag mijn eigen Afrikaanse achtergrond willen leren kennen en die ligt nu eenmaal niet in Europa.
   Als je kijkt op het filmpje dan zijn het vooral de linkse (blanke) extremisten die er hysterisch over doen. Zij waken als een soort kinderoppas over Afrikaanse mannen.

  2. En Donald John TRUMP dan ook “terug” naar Duitsland? Eindelijk eens geen al te dwaze redenering van de heer, mevrouw of x Sebastiaan!

   Alhoewel… Ik vrees dat Trump de Duitse taal en zeker de Duitse cultuur niet deelt, en al helemaal niet kent van de Duitse geschiedenis.

   1. Professionele betweter Jozef is precies op zijn lange linkse tenen getrapt. Je hoeft je eigen genderdysforie niet op mij te projecteren links leeghoofd.
    De vergelijking met Trump gaat trouwens niet op omdat zowel Duitsland als Amerika de westerse cultuur delen in tegenstelling tot Bilongo die een primitieve Afrikaanse cultuur als achtergrond heeft.
    Het is trouwens niet de taak van Frankrijk om een veilige doorgang te garanderen voor illegale migranten van Afrika naar Frankrijk (die nota bene door criminele mensensmokkelaars naar Europa worden gebracht). Europa hoort geen babysitter te spelen voor illegale migranten.
    Hadden linkse mensen maar evenveel verontwaardiging voor de moord op de 12-jarige Lola Daviet een paar weken geleden, maar ik maak me geen illusies. We weten allemaal dat die moord jou niets kan schelen, aangezien linkse ratten het hebben gefaciliteerd.

 3. Misschien een beetje offtopic, maar ik vraag me toch af hoe een Fransman met Congolese en Angolese wortels aan die “Martens” in zijn naam komt. Waren zijn ouders fan van een zekere Belgische tsjevenpremier?

Comments are closed.