Hector Van Oevelen

Hector Van Oevelen: schrijf je in voor een gepaste viering!

Heuglijk nieuws: het is feest! Hector van Oevelen, gewaardeerd medewerker van REACTNIEUWS, wordt weldra 85 jaar.

De ‘Hofdichter van ’t Pallieterke’, Hector van Oevelen, is alom bekend in de Vlaamse beweging. In 1982 – exact 40 jaar geleden – werd zijn eerste gedicht gepubliceerd in het Vlaamsnationale weekblad ‘t Pallieterke (dat je vlot kan volgen via de website pal.nws).

Het was de start van een jarenlange samenwerking. Hector schreef niet alleen satirische gedichten, hij bracht ook verslag van talloze kleine en grote manifestaties van de Vlaamse Beweging. Voor ’t Pallieterke werd hij een vaste waarde, met interviews, artikels over Vlaanderen en ook Zuid-Afrika (zijn tweede vaderland), politieke prikjes, enz. Van zijn hand zijn de twee delen van het boek: ’50 Jaar ‘t Pallieterke, vrij en vrank’; daarnaast verschenen nog
verschillende andere boeken en dichtbundels.

Ook voor Reactnieuws schrijft hij sinds enkele jaren gewaardeerde artikels die meestal over Zuid-Afrika handelden. Hector bezocht zo’n twintig keer Zuid-Afrika, ook als reisorganisator. Zo ontdekten tientallen Vlamingen het prachtige land.

Reden voor ‘De Vrienden van ’t Pallieterke’ om Hector met een feestelijke receptie te vieren, samen met vrienden en sympathisanten. De receptie gaat door op zondag 27 november om 15u.00 uur in Hotel Serwir in Sint-Niklaas. (Koningin Astridlaan 57 – ruime parking voor de deur).

Sprekers: Alain Cleyman en Karl Van Camp
Muziek: Greet Schamp en Jacques Vandevelde
Voordracht: Annemie Muyshondt

U bent van harte welkom. Wel wordt een financiële bijdrage van 35 euro per persoon
gevraagd als deelname in de kosten. U kan het bedrag overschrijven op de rekening
van de Vrienden van ’t Pallieterke: BE63 7360 1247 8308.

Graag ook even uw inschrijving bevestigen via: karl.van.camp@pallieterke.net met
vermelding van het aantal personen. O ja, het is geen verrassingsfeest, de Hofdichter
is op de hoogte en hoopt u die dag te mogen verwelkomen.

Wij hopen daar ook vele lezers van REACTNIEUWS te mogen verwelkomen!

3 comments

  1. Gefeliciteerd op voorhand Hector. Jij was een van de verbeteraars van de Gazet van Antwerpen. Ik dank je van ganser harte voor al die jaren dat je mijn fouten hebt gevonden in mijn typewerk. We zijn samen nog wel eens op zwadder geweest en hebben we prachtige momenten gekend. Ik heb je als vriend gevraagd op FB. Hopelijk zal je me als vriend aanvaarden dan kunnen we nog eens lekker bijpraten. Je bent ook welkom hier in Thailand voor gratis slapen en ontbijt. Nog eens proficiat Hector.

  2. Proficiat, Jarige
    en bedankt voor uw inzet voor de Vlaamse Zaak en voor uw decennialange bijdragen naan ’t Pallieterke, waarvan ik er geen enkel gemist heb.
    Dirk Vandeputte
    ’t Pallieterke lezer vanaf eerste editie

Comments are closed.