Armenië tegenover de permanente agressie van Azerbeidzjan

Als er een gemarteld en getreiterd volk is, dan is het wel het Armeense volk dat door Turken en Azeri’s altijd is vervolgd. En hoewel 28 landen, waaronder België en Nederland, de Armeense genocide door de Turken in 1915 hebben erkend, stellen we vast dat Armenië vandaag alleen staat tegenover de permanente agressie vanuit buurland Azerbeidzjan, een Turkstalig moslimland. Ter herinnering: 94% van de Armeniërs zijn christelijk.

Jerevan kan ook niet meer – zoals in het verleden – rekenen op de bescherming van Moskou, dat nu alles inzet in de oorlog tegen buurland Oekraïne. Zo ondervinden de Azerbeidzjanen weinig weerstand om hun ambities, de Armeniërs uit de enclave Nagorno-Karabach verdrijven, waar te maken.

Azerbeidzjaanse aanvallen aan de Armeens-Azerbeidzjaanse grens zijn dagelijkse kost en dwingen de Armeniërs in een quasi-permanente staat van oorlog te leven, vrouwen en kinderen te bewapenen tegen een agressor die geen oorlogswetten respecteert en wreedheden begaat die vergelijkbaar zijn met de gruweldaden van Islamitische Staat.

Martelingen en verkrachtingen

Terwijl het Westen en de MSM overal in Oekraïne executies door Russische soldaten zien (alsof oorlogspropaganda niet bestaat) en alle beschuldigingen uit Kiev zomaar voor waar aanneemt, zonder het minste onderzoek of bewijs, sluiten dezelfde mensenrechtenactivisten hun ogen voor de verschrikkelijke taferelen die de Armeniërs al jaren meemaken. Verkrachtingen, martelingen en afslachtingen van gevangenen vinden plaats in de totale onverschilligheid van onze brave westerse zielen.

Ursula barones von der Leyen’s medeleven met onderdrukte volkeren is wel zeer selectief. Alles voor Oekraïne, maar Armenië kan de pot op. En het is met dat land, Azerbeidzjan, dat de EU met ongepaste trots een gasleveringscontract ondertekent. Geen sprake van oorlogsmisdaden, geen sprake van een internationale onderzoekscommissie, geen sprake van een Internationaal Strafhof.

De ondoordachte, economische sancties tegen Rusland, uitgaande van deze niet-verkozen beschermelinge van Mutti Merkel, hebben een groot deel van de Europese bevolking in armoede gestort. Om haar gezicht te redden moet ze nu bij de Azeri’s gaan aankloppen voor gas.

EU medeplichtig aan slachtpartijen

Mensenrechten, het EVRM, het Hof van Justitie, de Raad van Europa, de humanistische waarden van de EU, het is allemaal onzin. Door de ogen te sluiten voor barbaarse misdaden is de EU medeplichtig aan de slachtpartijen. Trouwens, waar zitten Amnesty International en Human Rights Watch?

Natuurlijk zal men ons proberen wijs te maken dat de akkoorden van Praag, die begin oktober 2022 zijn ondertekend, een eerste en cruciale stap zijn om de veiligheid van de Armeniërs te waarborgen en het territoriale conflict tussen Jerevan en Bakoe te beslechten. Veel blablabla, zoals we dat gewoon zijn van de ‘wereldleiders’.

Armeense kerk na hevige beschietingen

Ter plaatse, aan de grens, zijn afschuw en angst het dagelijkse lot van de Armeense bevolking, wier zaak niemand interesseert. Als het Westen Armenië slechts een klein deeltje van de steun zou bieden die het aan Oekraïne geeft, zou Armenië gered zijn. Maar in Europa, dat beweert de kampioen van de humanistische waarden te zijn, worden de mensenrechten afgemeten ‘à la tête du client’. En dat geldt eveneens voor de VS van Biden, voor zover hij dat zelf nog beseft.

Armeense genocide

Genocide, misdaden tegen de mensheid of oorlogsmisdaden ontkennen, is strafbaar in België. De Armeense genocide uit 1915,  waarbij naar schatting 1 tot 1,5 miljoen Armeniërs om het leven kwamen, is niet in de wet opgenomen. Die genocide is namelijk niet erkend door een internationaal gerechtshof.

Worden de oorlogsmisdaden nu gepleegd door Russen, Oekraïners of Azeri’s, het blijven oorlogsmisdaden. Maar daar denken sommigen blijkbaar anders over.

2 comments

  1. Er is al 100 jaar niks veranderd/verbeterd voor de Armeniërs. DE klok staat al 100 jaar stil !

  2. Er is al 100 jaar niks veranderd/verbeterd voor de Armeniërs. De klok staat nog steeds stil.

Comments are closed.