WK voetbal Qatar: alles is verboden

Het WK voetbal’feest’ in Qatar lijkt er voor voetballiefhebbers eentje in mineur te worden.

Qatar heeft een afbeelding verspreid waarop opgesomd staat wat er allemaal niet mag in het islamitische land. Voetbal staat voor supporters gelijk aan feesten en een glaasje alcohol drinken, maar laat dat nu net iets zijn dat niet past in de cultuur van Qatar. Niet vloeken tijdens de match; geen euforie-knuffels aan de maten of zoentje aan het liefje; want voor je het weet zit je vast of misschien nog veel erger…

Hetzelfde geldt uiteraard inzake LGBT-rechten…

Zou het nu geen mooi statement zijn van onze gedreven mensenrechtenverdedigster Petra De Sutter om ginder de aftrap te geven in een mooi Jenna-look-alike regenboogoutfitje?

9 comments

  1. Alleez jongens (en meisjes en ….) wat hadden jullie nu verwacht van een land dat geen staat kent, geen democratiesche instellingen e ales terugbrengt to en onderdrukkers … daar kunne we toch geen respect vorhebben.t één zaak: religie. Een religie die geen enkel respect toont voor andere religies, er alle bouwsels van met de grond gelijk maakt. En komen die ons de les spellen. Huichelaars, liegers

  2. Voetbal hoort thuis in landen waar vrijheid en openheid mogelijk zijn.
    Niet in een land waar alles beknot wordt.

Geef een reactie