Topprocureur: ‘Droegen troepen die Yannick Verdyck doodschoten bodycams? Geen idee’

Het doodschieten van de legale wapenbezitter Yannick Verdyck in Merksem, door een Franstalige DSE-eenheid van de belgische politie, heeft voor grote opschudding in Vlaanderen gezorgd.

Het was wellicht daarom dat de baas van het belgische parket, Frédéric Van Leeuwen, naar de studio van staatszender VRT trok om er zijn troepen te verdedigen.

Zijn optreden toonde aan hoezeer het regime verveeld zit met deze zaak. Herhaaldelijk zegde Frédéric Van Leeuwen dat ‘in gevallen van moslimterrorisme deze vragen niet gesteld worden’. Blijkbaar wilde hij daar dus een impliciet verwijt van ‘racisme’ maken richting al wie vragen heeft bij het doodschieten van een Vlaming: een vreemde gedachtenkronkel…

Van Leeuwen beweerde ook dat het ‘vooral de pers is die er een zaak van extreemrechts van gemaakt heeft.’ Het is nochtans het parket zélf dat als eerste over extreemrechts heeft gesproken, zoals de VRT-journalist terecht opmerkte.

Maar het vreemdste was wel dat Van Leeuwen eerst liet weten dat hij het uitvoeren van gewelddadige huisbestormingen ‘arbitreert’, maar dan op de vraag of er bodycams gedragen werden antwoordde: ‘Ik heb geen idee.’ Als hij het niet weet, wie dan wel?

Ook werd hem gevraagd of de bestorming op bevel van de onderzoeksrechter wel echt nodig was. Daarop kwam dit antwoord: ‘Als de onderzoeksrechter huiszoekingsbevelen afleverde, dan vond hij dat huiszoekingen nuttig waren.’ Waarop hij er zelf aan toevoegde: ‘Dat is misschien een tautologie.’ Een geval van twee keer hetzelfde zeggen dus. In dit geval: twee keer niks.

Het enige wat we dus weten na de doortocht van Van Leeuwen in de studio is dat het belgische regime vindt dat het doodschieten van Yannick nodig was, omdat het nodig was. Waarvan akte. We wachten het onderzoek op eis van de familie verder af.

3 comments

  1. Zou de PoCo-doofpot al klaar staan ? Hopelijk zakt hij wegens overgewicht niet doorheen de planeet zodat de vorte rottigheid er niet bij onze antipoden uitspuit.

Comments are closed.