Voetbalsupporter ontslagen door Atlas Copco na reactie op relspeler Lamkel Ze

De overbetaalde miljonair die luistert naar de naam Didier Lamkel Ze, uit Kameroen, speelde eerst voor voetbalploeg Antwerp en nu voor Kortrijk. De balstamper is een provocateur eerste klasse, en schold zijn oude club via een provocerend filmpje uit met ‘fuck you’:

Daarop plaatste de Antwerpse voetbalsupporter Werner D. een boze reactie op sociale media, waarin hij Lamkel Zé een ‘mensaap’ noemde. Dat is vrije meningsuiting: die geldt ook voor meningen die kwetsend of schokkend zijn, en zeker als reactie op een provocatie in een voetbalcontext.

Weinig aan de hand, ware het niet dat de voetbalsupporter lokaal mandataris is voor het Vlaams Belang. En dus ging de deugbrigade aan het gillen: racisme! De nationale partijwoordvoerder Jonas Naeyaert vroeg geen begrip voor de context, maar veroordeelde volledig. ‘ Ik kan hier heel ondubbelzinnig over zijn”, aldus Jonas Naeyaert. “Dit soort racisme kan niet door de beugel voor onze partij. In afwachting van een gesprek met hem, blijft hij geschorst. Dit mag niet meer gebeuren.”

Jonas Naeyaert

Daarmee was het jachtseizoen geopend, en ging ook de werkgever van het bedrijf, Atlas Copco in Wilrijk, over tot zijn ontslag op staande voet. De voetbalsupporter had daar naar verluidt vele jaren gewerkt.

De Antwerpse kopman Filip Dewinter is op Twitter niet te spreken over de gang van zaken. ‘Een Antwerpse jongen die een domme en ongepaste uitspraak doet over een voetballer wordt ontslagen en verliest zijn job; de voetballer #DidierLamkelé die als eerste provoceert met #FuckYou wordt gevierd en opgehemeld als slachtoffer… #2maten2gewichten’

5 comments

 1. Aan VB : de meest deugdzame te willen zijn gaat niet helpen. Stop daarmee, je mag toch niet mee spelen.
  Dus, ga door, klinkt het niet dan botst het maar.

 2. Bij andere partijen mag er door mandatarissen gepikt/gestolen worden. Nooit wordt er daar iemand geschorst. Waarom, in Godsnaam moet het VB de deugdzaamste zijn! Het helpt niet hoor!!!!!!!

 3. “2 maten en 2 gewichten”; zoals gewoonlijk dus.

  Ik kan maar niet begrijpen waarom zoveel mensen interesse hebben in voetbal of andere TV-sporten. Stop met het steunen van die onzin.

  Hier een absolute super-video met Mark Collett en Warren Balogh. PUUR GOUD!

  https://odysee.com/@MarkCollett:6/PWR178:b

  1. Ballengedoe en velogetrap, “panem et circenses” fungeren als rookgordijn ter afleiding voor het plebs, zodat politici achter dit rookgordijn netjes verscholen terwijl rustig hun zakken zouden kunnen vullen, in hun “Graaischap Vlaanderen”

 4. Wie schrik heeft van zijn eigen schaduw krijgt vroeg of laat ook slaag.Wie zelfde vrije meningsuiting fnuikt moet nadien niet komen zeuren.

Comments are closed.