Amsterdam: Nieuwe migranten in weelde ondergebracht op cruiseschip

Om de massale instroom van migranten op te vangen grijpt het overheidsorgaan Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) met regelmaat diep in de buidel van de Nederlandse belastingbetaler. De nieuwste keuze is het luxueuze cruiseschip Galaxy, waarbij de overheid tussen de 1000 en 1500 migranten heeft opgevangen. Ze worden op de prachtige boot, met maarliefst 12 dekken, van alle gemakken voorzien, met ruime bedden, prachtige samenkomstruimtes en veel en goed eten.  Het wordt door het regime aangemerkt als noodopvang voor 6 tot 9 maanden. Over de samenstelling van de bewoners is niets bekendgemaakt.

Het schip ligt aan de kade bij het Westerhoofd, vlak naast de Coentunnel in Amsterdam. Afgelopen weekeinde is alles gereedgemaakt voor de komst van de migranten. Het extremistische bestuur van de gemeente Amsterdam moest zich in nogal wat bochten wringen om dit goed te praten en noemde bij monde van Wethouder Groot Wassink de situatie ‘niet ideaal’.

Deze prachtige boot heeft zelfs een eigen wiki-pagina met daarop alle informatie over de geschiedenis, eigenaar en capaciteit. Er zijn nogal wat faciliteiten, zoals meerdere kroegen, een disco, een piano-bar en een 24-uurs-cafetaria. Ook is er een supermarkt, parfumwinkel en kledingwinkel en dat is gelijk handig, want het meerendeel van de migranten heeft na het betalen van de overtocht naar West-Europa vaak wel geld over.

Geert Wilders, voorman van de politieke partij PVV, is minder te spreken over dergelijke beleidskeuzes, hij sprak op Twitter in negatieve bewoordingen over “…En ondertussen maken gelukzoekers op tiktok reclame voor onze super-de-luxe luxe vijfsterren-opvanglocaties op cruiseschepen.”

2 comments

  1. Ik ben benieuwd hoe lang het zal duren eer het aan boord van dat luxepaleis een mesthoop wordt.

  2. “MIGRANTEN” ? Die hebben een geldig inreisvisum ; asielkolonisten niet !

Comments are closed.