Nederlandse koningshuis uitgejouwd: Fors protest tegen liberaal regime

Prinsjesdag 2022, het jaarlijkse Nederlandse volksfeest ter ere van het vorstenhuis van Oranje, is dit jaar volledig overschaduwd door straatprotest tegen het liberale regime.

Langs het volledige traject dat werd afgelegd door de koninklijke koets hadden zich honderden boze Nederlanders verzameld. Ze floten en jouwden de koets uit, en toonden als teken van protest de omgedraaide Nederlandse vlag. ‘Schaam je dood, Nederland in nood’, was er te horen, net als ‘blauw-wit-rood, Nederland in nood.’ Ook kreten als ‘landverraders’ en ‘Rutte rot op’ waren te horen. Het protest overstemde volledig het traditionele applaus en gejuich.

Meest opvallende moment kwam er bij de ‘balkonscène’ waarbij de ganse koninklijke familie minutenlang uitgejouwd werd, en vooral de kreet ‘boeren! boeren! ‘ te horen was.

Het lijkt erop dat verschillende stromingen elkaar gevonden hadden voor het protest. Er zijn de boeren, die opkomen tegen de klimaathysterie en stikstofwaanzin die hen wil onteigenen. Er zijn de tegenstanders van de coronadictatuur, die doorgaan met protest tegen lockdowns, QR-codes, censuur en politiegeweld. En er zijn de tegenstanders van het opdringen van vaccinaties.

Allemaal samen lijken ze tot de conclusie gekomen dat zowel media, politiek als koningshuis deel uitmaken van hetzelfde liberale regime.

Wat vind jij van de protesten? Was dit de juiste plek en plaats? Laat het ons weten in de reacties!