Het Duitse stapliedje ‘Erika’ is wijd en zijd bekend en geliefd. Het liedje heeft een tekst die een blauw heidebloempje bezingt, Erika, dat door bijtjes omzwermd wordt; en daarna wordt dat bloempje een meisje, Erika, dat door jongemannen bemind wordt. De melodie is meeslepend, de tekst onderhoudend; en dus werd het liedje vanaf begin jaren ’30 geliefd bij studenten, scholieren, wandelclubs en… jonge soldaten. Eerst in Duitsland, daarna ook daarbuiten. Het is dus aanwezig op platformen als Youtube, Facebook, Spotify, Tiktok… En wat dan nog?

Maar volgens woke, de VRT en VRT-‘fektstsjekker’ Luc Van Bakel is dat een probleem. Erika zou een naziliedje zijn. Waarom? Omdat tekst of melodie verwijzingen naar het nazisme bevatten? Nee. Maar, zo fantaseert Van Bakel: ‘ Al snel omarmde het naziregime het als marslied. Erika stond symbool voor de liefde voor het vaderland en voor het traditionele rolmodel van de trouwe vrouw.’ Dat is dus kompleet verzonnen; het liedje ligt gewoon makkelijk in het gehoor, that’s all. Van Bakel heeft zijn ‘wijsheid’ wellicht alleen vanop Wikipedia, dat ook hier alleen onzin bevat.

De VRT en Van Bakel hebben echter Tiktok gealarmeerd over het o zo gevaarlijke blauwe bloempje. En kijk, zo meldt de VRT fier: de poging tot zelfcensuur is meteen ingewilligd.

De staatsomroep VRT krijgt van het regime jaarlijks 273 miljoen euro belastinggeld.

Luc Van Bakel is geboren in 1978, maar van hem is nauwelijks enig ernstig journalistiek werk bekend. Jarenlang schreef hij enkel reisreportages en boeken op bestelling. Zijn eerste artikel voor de VRT dat terug te vinden is dateert uit 2014, toen hij reclame maakte voor het café van een socialiste. Verder schonk hij de wereld diepgravend werk als ‘IJsberen trotseren vrieskoude met frisse duik’ en ‘ Brandweer waarschuwt mensen met katten voor brandgevaar: “Zet je kookplaat op kinderslot”.

VRT-‘fekttsjekker’ Luc Van Bakel, ‘specialist’ inzake ijsberen, katten en Duitse deuntjes.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

8 reacties op “Duits volksliedje ‘Erika’ gecensureerd op Tiktok na klacht van VRT”

 1. Dus: Beethoven, Liszt, Wagner enzovoort: allemaal verbieden want de nazi’s vonden dat goede muziek. Goe bezig.

 2. Het linkse deugtuig, en de dus ook de fartchekker, domineert de propagandazender. De man moet toch laten zien dat zijn uitgevonden job nuttig is. Wat is er nog leuker dan onschuldige liedjes te laten verbieden op basis van losgeslagen fantasiën. Waarschijnlijk dat zijn handtastelijkheden ooit zijn afgewezen door een zekere Erika. Vandaar deze perverse wraak.

 3. Luc Van Bakel , ter info : Woke, een staat van bewustzijn enkel bereikt door zij die dom genoeg zijn om onrecht te vinden in alles, behalve in hun eigen gedrag.

 4. Daar dient een vraag van een parlementair over gesteld. De PoCO censuur van de sossenrode PoCo-propagandatoeter. Draai de subsidiekraan dicht naar dat Links onding.

 5. Hilligehekken thijs

  Beste mensen in Belgie, wij hebben het zelfde probleem met de NOS. Wij noemen de NSO, Nederlandse Staats Omroep. Kijk maar eens naar het zwartboek over de NOS, van Arnold Karskens. Het is hem gelukt om een omroep uit de grond te stampen, omroep ON , Ongehoord Nederland. Onze premier Rutte, lees Pinokkio, heeft ze al gekort in de financien en nu willen ze weer proberen om ze de mond te snoeren. De NOS en NPO willen een soort RUSSIA TODAY, iedereen die anders denkt gaat de laan uit. NPO Nederlandse publieke Omroep baas, de vorige was prominent d66 lid en nu wethouder voor d66 in Amsterdam. Het hele management van de omroep is handen van socialisten, Democraten d66 en ander links tuig. OOk de VVD van Rutte is een ZEER LINKSE KLIEK, Wij hebben 15 maar 2023 verkiezingen, provinciale (kiezen eerste kamer. Dan gaat hetzelfde gebeuren als in Zweden is gebeurd en 250922 in Italie gaat gebeuren. Je krijgt die linkse rotzakken (kijk naar Frans Timmermans pvda 2e man in Brussel 700.00 inkomen en alles belasting vrij. Hij heeft een 2e man binnen gehaald , ook van de pvda Diederik Samson komt van greenpeace , dus dan weet je wat er gebeurd. Nederland betaald zich blauw om failliete landen zoals IT en FR en SP etc het hoofd bovenwater te houden, terwijl ze in IT met 57 met pensioen gaan en wij met 67. We moeten snel UK achterna, snel weg uit die geldverslindende EU. Samen met de Engelse, Denen, Zweden en misschien Duitsland. De euro gaat er ook aan.
  Sorry dat ik zo negatief ben, maar het is niet anders

  1. Innige deelneming in uw betreurenswaardig gecensureerd lot.

 6. VB en N-VA hebben samen toch een meerderheid in de RvB van de VRT. Stop er al dat ‘wokegedoe’ en geef de VRT een Vlaams profiel, o.a. ook door over onze ‘ Vlaamse’ kust te spreken

 7. Ze blijven zich krampachtig bemoeien met allerlei zaken waar ze helemaal geen verstand (laat staan begrip) van (voor) hebben. Ze zijn ten einde raad en pakken alles aan waarvan ze denken weer wat extra aandacht te krijgen, maar ze versnellen op deze manier (gelukkig) mee de ondergang van de EU(SSR). Het kwaad wordt zo opdringerig, redeloos en schaamteloos dat elk nog normaal denkend mens het al lang kotsbeu is en langzaam maar zeker vallen ze in hun eigen kuil.

Trending

%d bloggers liken dit: