Jef Elbers voert actie tegen verfransing in LIDL van Knokke-Heist

De Vlaamsnationale activist Jef Elbers (75) heeft in de supermarkt LIDL in Knokke-Heist een opgemerkte actie tegen verfransing gevoerd. Op een video-opname is te zien hoe hij protesteert: ‘ Ik heb de verfransing gezien in Brussel, in de Rand, in Halle, in Zaventem, en daarom ben ik naar Knokke-Heist komen wonen’, zo klinkt het. ‘Verfransing begint met een vinger, een arm en dan uw hele lijf; ze willen faciliteiten, krijgen ze ook, krijgen verkozenen en maken dan uw hele gemeente Franstalig.’ Daarop haalt Elbers een spuitbus verf boven, overschildert een Franstalige tekst en duwt een winkelrek omver.

Het filmpje ging viraal en werd druk gedeeld en becommentarieerd op sociale media.

Wij spraken met Jef over de actie.

‘ Het probleem met LIDL is dat ze ook eentalig Franstalig personeel inzetten, en dat kan echt niet’, zo zegt hij. ‘ En ook die tweetalige reclame moet weg. Het zal voor bedrijven wel goedkoper zijn alles tweetalig voor gans België te maken, maar ze moeten maar leren dat Vlaanderen maar één voertaal heeft en dat is het Nederlands.’ Over de gevolgen van de actie is hij nogal gerust: ‘De politie was aanvankelijk streng, maar nadien konden ze er wel om lachen en namen ze genoegen met een kleine standaardverklaring van mij.’ Komt er nog een vervolg? ‘ We zullen zien. Ik wil een deftig antwoord van LIDL. Tot nog toe krijg ik alleen voorgedrukte standaardberichtjes uit Nederland en dat voldoet niet.’

Op sociale media waren er vele reacties: deels begrijpend, deels afwijzend. Dat is normaal.

Opmerkelijk was de ranzige bagger die wokelinks op sociale media over Elbers uitkapte. Wokelinks zegt dat een woord als ‘neger’ moet verboden worden ‘om zwarte mensen niet te kwetsen’, en dat transgenders geen kritiek mogen krijgen op kleding of gedrag om hen niet te kwetsen. Maar Jef Elbers werd bedolven onder de haatberichten, louter gebaseerd op zijn leeftijd van 75 jaar. In een normale samenleving vraagt men jongeren respect voor ouderen; in de wereld van wokelinks is een blanke Vlaamse man op leeftijd iemand die wél ongestoord mag gekwetst en beledigd worden.

Men doet maar, voor ons is dat vrije meningsuiting; maar dan zal een neger ook een neger blijven, en een transgender een travestiet. Iedereen gelijk voor de wet.

Elbers is een monument in de radicale Nationalistische beweging. De voormalige protestzanger blijft trouw aan zijn idealen. Hij bezong zijn strijd tegen de verfransing o.a. in het lied ‘Ballade van de Ratten’.

4 comments

  1. Proficiat 👏, ik kom uit Wallonië en zeker niet uit vrije wil, maar ik deel precies hetzelfde principe. We zouden veel minder betalen als we geen andere verpakking hadden dan andere veel grotere landen en dat alles zou in de prullenbak kunnen belanden. Het is dit land dat ons verdeelt, ze wilden Europa maken, ze zijn niet in staat om een klein land als België te verenigen, niet dezelfde rechten, niet hetzelfde onderwijs, zelfs het Nederlands dat we in Wallonië leren is anders dan wat je leert op Vlaamse scholen!!!

  2. Om het met Willem Vermandere te zeggen : “Der moesten er meer zijn lijk Jef Elbers, want dat is ne kerel, dat is nog ….een méns!”
    Veeeel liever Jef dan Rousseau le con om maar één te noemen.

  3. Eentalig , niet nederlandstalig personeel in een groot warenhuis ,in Knokke of elders in Vlaanderen , kan niet door de beugel . Trouwens , in De Panne zijn er ook acties geweest , omdat horecapersoneel daar geen nederlands kende . Kan nochtans niet zo moeilijk zijn , in Bray Dunes , net over de grens maar in Frankrijk , word je wel in keurig Nederlands bediend . Maar de (s)linkse volksverraders vinden het natuurlijk belangrijker dat je in Brussel in het swahili en lingala terecht kan , dan dat je in Vlaanderen in t Nederlands bediend word . Dat men toeristen probeert in hun taal te bedienen , is perfect aanvaardbaar . Maar dat men dit niet nodig vind voor de lokale bevolking , is werkelijk meer dan één stap erover . En dan word actie noodzakelijk .

    1. Proficiat👏 Ik kom uit Wallonië en zeker niet uit vrije wil, maar ik deel precies hetzelfde principe We zouden veel minder betalen als we geen andere verpakking hadden dan andere veel grotere landen en dat alles zou in de prullenbak kunnen belanden. Het is dit land dat ons verdeelt, ze wilden Europa maken, ze zijn niet in staat om een klein land als België te verenigen, niet dezelfde rechten, niet hetzelfde onderwijs, zelfs het Nederlands dat we in Wallonië leren is anders dan wat je leert op Vlaamse scholen!!! 😠

Comments are closed.