Groen spuwt gal over Frontnacht en IJzerwake tijdens gemeenteraad Ieper

De IJzerwake, of beter gezegd Frontnacht, blijft nazinderen in Ieper. Gisteren kwam het ter sprake tijdens de Ieperse gemeenteraad, wat bij de Groen-raadsleden enkele erg zure reacties en pertinente leugens ontlokte. Raadslid Nancy Six (Ieper2030) zette de puntjes op de i en werd daarin bijgetreden door de burgemeester en de bevoegde schepen.

Zoals we ondertussen weten mocht Frontnacht aan de vooravond van de IJzerwake niet doorgaan omwille van vermeende banden met fascisten, neo- en andere nazi’s allerhande. De aanstokers van de hetze tegen Frontnacht én de IJzerwake zijn de snotneuzen van Groen, die in de gemeenteraad van de Vredesstad zetelen.

Groene leugens en intimidatie

Niet gehinderd door enige vorm van realiteitszin zorgden deze fantasten er zelfs voor dat een week voor het bewuste IJzerweekend de een of andere onbekende, buitenlandse prof liet optekenen dat “vreemdelingen en holebi’s beter niet naar Ieper zouden afzakken dat weekend”. Knettergek en een compleet uit de lucht gegrepen uitspraak. Maar de toon was gezet, de West-Vlaamse regio zou herschapen worden in een extreemrechts slagveld, waarbij andersdenkenden voor hun leven moesten vrezen. Quod non.

De realiteit is – uiteraard – anders. Het werd misschien wel het meest vreedzame weekend van het jaar in de stad van de Menenpoort. De minstens 400 federale agenten, waarvan enkele korpsen uit Brussel, kunnen hier iets me te maken hebben, maar toch vooral het feit dat er op zaterdag niemand van de aangekondigde extreemrechtse en über-gewelddadige neo-nazi-fascisten aanwezig was. Geen geweld dus, geen haat, geen discriminatie, geen racisme. Niets van dit alles. De natte droom van de Groen-raadsleden werd een droog ontwaken in hun antifa-bubbeltje.

Dromen van Marxisme

Maar tijdens de gemeenteraad gisterenavond werden nog eens de extreemlinkse kanonnen bovengehaald in een labiele poging om de IJzerwake en het reeds afgevoerde Frontnacht collectief met de grond gelijk te maken. Van een wapenstilstand wilden de Groenen niet weten. ‘Nooit meer oorlog’ werd begraven. Ieper is dan ook Diksmuide niet natuurlijk.

De Groene slimmeriken vroegen zelfs aan de schepen om het reglement voor evenementen aan te passen, waarop de man hen van antwoord diende dat het reglement duidelijk genoeg is en niet bij elk evenement een evaluatie diende gemaakt te worden om vervolgens het reglement aan te passen. Deze à la tête du client-mentaliteit van Groen, waarbij rechtse concertjes verboden zouden worden, maar Marxistische festivals moeten kunnen doorgaan, pakte dus niet. En geheel terecht uiteraard. We leven hier niet in Noord-Korea.

Dan maar proberen om Frontnacht en IJzerwake op één lijn te plaatsen door telkens naar de ‘voorzitter’ te verwijzen, zonder te zeggen over wie dat nu eigenlijk ging. Ook daar trad de schepen Nancy Six bij, die eerder al had gezegd dat het wel degelijk twee verschillende organisatoren zijn.

Stop communisme!

Six gaf ook enkele anekdotes mee, zoals federale agenten die de opdracht hadden gekregen om zaterdag(nacht) wagens met een Vlaamse leeuwensticker te volgen (zonder gevolg, dus pure intimidatie), de krans van de IJzerwake die plots niet zou mogen neergelegd worden aan de Menenpoort, iets wat het IJzerwake-comité ieder jaar traditioneel doet (wat na een discussie, onder begeleiding van twee(!) agenten, dan toch mocht) en zo meer.

Enfin, we weten waarmee de maatschappij te maken krijgt, mocht Groen het effectief voor het zeggen hebben: een communistische dictatuur, waar andersdenkenden geen vrijheden meer hebben en het leven zuur wordt gemaakt.

Wie de gemeenteraad graag herbekijkt, kan dat hier (redelijk tegen het einde is de IJzerwake-discussie. Hieronder vind je de tussenkomsten van Nancy Six.

3 comments

  1. En gaan de groene histerici de kosten van die politiemacht uit eigen zak betalen ? of word dit weer de werkende belastingbetaler ? Die dus dor de groene kmehrs nogmaals bestolen word ! Grappenmakende bommelders worden – terecht – vervolgd . Waarom kan dat niet voor verzuurde extreem linkse fantasten ?

Comments are closed.