We waren aanwezig op de IJzerwake, een jaarlijkse samenkomst van voorstanders voor de onafhankelijkheid van Vlaanderen. Dit jaar had de 21ste IJzerwake als slagzin ‘Ons Volk, Ons Recht’ welke verwijst naar de plicht om als volk voor de eigen rechten op te komen en deze te verdedigen. Onze verslaggever Sjors Remmerswaal wist een aantal interessante persoonlijkheden voor de microfoon te krijgen, zo meer te vernemen over hun beweegredenen om hier aanwezig te zijn.

De IJzerwake en Vlaamse onafhankelijkheid ReactGesprek

Inhoudstafel:
00:26 – Inleiding
02:39 – Bart Vanpachtenbeke – Voorzitter Voorpost
05:43 – Wim de Wit – Voorzitter IJzerwake
15:53 – Studenten KVHV – Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond
22:45 – Dries Van Langenhove – Lid van de kamer van volksvertegenwoordigers van België
26:01 – Alexander Evrard – Voormalig hoogleraar te Gent
33:17 – Peter Logghe – Knooppunt Delta /Tijdschrift TEKOS
38:06 – Bart de Bard – Volkskunstenaar
40:27 – Rob Verreycken – Medestichter IJzerwake
45:53 – Jos Wouters – Schrijver, bestuurder IJzerwake
51:48 – Filip Dewinter – Lid van het parlement van Vlaanderen

Bronnen:
IJzerwake
IJzerwakemanifest

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “[ReactGesprek] De IJzerwake en Vlaamse onafhankelijkheid”

  1. Wilfried Meerval

    Interessant maar … het zou ook interessant zijn om een aantal personen – de zeker achter de onafhankelijkheidsgedachte staan – te vragen waarom ze NIET op de Ijzerwake waren. Want er waren zeker wel wat personen die er andere jaren ook zijn maar nu plots niet meer.
    Een enkeling zal wellicht familiale of vakantieredenen inroepen maar het viel op dat er toch heel wat mensen NIET waren. Frontnacht-trauma?

  2. Vlaamse onafhankelijkheid. Werd er ooit al een voorstel tot referendum ingediend in de Vlaamse parochieraad (officieel het Vlaams parlement) door Vlaamse verkozenen? Als we moeten wachten op een vergunning van de Belgische kommandantur uit de Wetstraat mogen we het vergeten. De Vlaamse politieke onderdanigheid voor de Belgische verdrukkers heb ik nooit kunnen vatten. Wie steekt er zijn nek uit? Welke partij start een petitie voor een vrij, democratisch en zelfstandig Vlaanderen? Een Vlaanderen waar de minister-president door het volk verkozen wordt en niet door een halve hand ondemocratische partijvoorzitters. Idem dito met de burgemeesters, schepenen, provinciegouverneurs, korpsoversten (sherifs) van de Politiezones en leden van het Vast Comité P die onderworpen moeten worden aan de vox populi.

Trending

%d bloggers liken dit: