De staatszender VRT betaalt Ben Crabbé een verbijsterende 500.000 euro belastinggeld per jaar. Dat is uitzonderlijk bekend gemaakt door ‘Het Laatste Nieuws’.

Het was al langer bekend dat de staatszender, die elk jaar van de Vlaamse regering een duizelingwekkende 300 miljoen euro belastinggeld krijgt, dat geld misbruikt om sportwedstrijden en bekende gezichten weg te kopen bij de commerciële zenders. Zo werd presentator Tom Waes weggekocht bij VTM voor liefst 700.000 euro per jaar.

Dat het belastinggeld ook gebruikt wordt om Ben Crabbé te verwennen is verbazend. Crabbé doet niets meer dan het simpele spelletje ‘Blokken’ presenteren, dat aan elkaar hangt van de flauwe grappen. Een kijkcijferkanon is het al lang niet meer: in 2021 stond het pas op plek 66 van de meest bekeken programma’s, ook al zit het vlak voor het VRT-avondnieuws. Het haalde in 2021 zelfs de top-10 niet van de bestbekeken programma’s op VRT.

In Nederland geldt de ‘Balkenendenorm’ voor presentatoren bij de openbare omroep: ze mogen officieel niet méér verdienen dan de minister-president (al wordt dat via gesjoemel met contracten fors opgedreven). Met zijn 500.000 euro belastinggeld haalt Ben Crabbé vlotjes het dubbele binnen van de zowat 220.000 euro van eerste-minister Alexander De Croo.

Ben Crabbé is daardoor intussen één van de rijkste BV’s in Vlaanderen: zijn vermogen wordt op minstens 2,6 miljoen euro geschat.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “VRT betaalt Ben Crabbé van ‘Blokken’ 500.000 euro belastinggeld per jaar”

  1. Coleirige gepensioneerde

    Waarom ? Wat een verkwisting van ONS belastinggeld !

  2. Ja mijnen Bobby, heet jij “Hondje”?

Trending

%d bloggers liken dit: