[Tijdschrift] Taalverdediging 2022-2; Nieuwe uitgave Dikke Van Dale, hoop voor het Afrikaans, geslaagde uitdeelactie in Eindhoven  

Het tweede nummer van de Stichting Taalverdediging, van de jaargang 2022, is inmiddels bij de ondersteuners van de organisatie in de bus gevallen. De nieuwsbrief telt 16 bladzijden en beschrijft belangrijk nieuws, straat- en schrijfacties, brieven en achtergronden over de gevaren die de Nederlandse taal bedreigen. Zo leren we uit deze uitgave o.a. dat het West-Vlaams in Frankrijk door de overheid als streektaal wordt ondersteund, een boekwerk over de grote geschiedenis van de Nederlandse taal en over het gebruik van leenwoorden.

Inhoud
01 Nieuwe uitgave Dikke Van Dale – redactie
03 Verengelsing is effectief een selectiemiddel
04 Hoop voor het Afrikaans
05 Het West-Vlaams in Frans-Vlaanderen
07 Grote geschiedenis van de Nederlandse taal
09 Rutte zet ons weer voor gek
10 Geslaagde uitdeelactie in Eindhoven
12 De positie van het Frans in de EU
13 Boek verengelsing hoger onderwijs
14 Bruikbaarder met leenwoorden?
15 Taal en rekenen nog steeds niet op orde

One comment

  1. Dat er hoop is voor het Afrikaans, vind ik veelbelovend, want na 27 reizen door Zuid-Afrika, waarop ik onderdak heb gekregen bij Afrikaners thuis, ben ik die taal als mijn tweede moedertaal gaan beschouwen en koesteren. Hoop voor Afrikaans, BRAVO!

Comments are closed.