Frontnacht-concert van IJzerwake krijgt toelating

Het heeft even geduurd, maar het is dan toch gebeurd: de organisatoren van de jaarlijkse IJzerwake, die dit jaar doorgaat op zondag 28 augustus in Steenstrate bij Ieper, hebben nu ook hun vergunning op zak voor de eerste editie van ‘Frontnacht’. Dat wordt een identitair en nationalistisch muziekfestival, dat doorgaat op zaterdagavond 27 augustus, met braai en camping.

De aankondiging van Frontnacht leidde tot een stroom linkse traantjes bij linkse websites, prompt gevolg door de liberale regimepers. Die zag natuurlijk meteen een ‘neonaziconcert’. Linkse raadsleden in de gemeenteraad van Ieper eisten prompt de afschaffing van de vrije meningsuiting en een verbod van het hele concert.

Maar IJzerwake legde zijn zaak rustig voor aan de Stad Ieper: wij organiseren al 20 jaar een radicaal Vlaamsnationale manifestatie, zo klonk het, en dat gaan we ook blijven doen. Wij bewaken een duidelijke lijn: radicaal nationalistisch, niet (neo)-nazistisch. De Stad Ieper bleek daardoor overtuigd, en geeft nu toelating.

Voorzitter Wim De Wit van IJzerwake toont zich verheugd, en roept de pers op voortaan wat beter zijn job te doen:

‘De IJzerwake is al 20 jaar lang de radicaal-Vlaamsnationale bijeenkomst in Steenstraete bij Ieper. Er wordt hulde gebracht aan de Vlaamse frontsoldaten, die de basis legden van de politieke Vlaamse beweging, en dit onder hun drie motto’s: zelfbestuur, godsvrede en nooit meer oorlog. De IJzerwake is radicaal Vlaamsnationalistisch, niets minder, niets meer.

Op vraag van onze jongeren organiseert de IJzerwake dit jaar voor het eerst op zaterdagavond een muziekfestival met identitaire en nationalistische groepen en zangers uit binnen- en buitenland.

Op basis van de fantasieën van enkele obscure extreemlinkse websites vonden diverse kranten het echter nodig, met grote titels te gaan beweren dat de IJzerwake een ‘rechtsextremistisch’ en zowaar zelfs ‘neonazistisch’ festival zou gaan organiseren.

Ik ben dan ook verheugd vandaag te kunnen melden dat de Stad Ieper, op basis van ingewonnen adviezen bij de veiligheidsdiensten, besloten heeft dat ons festival gewoon kan doorgaan.

Ik ben verheugd dat de stemmingmakerij door een bepaalde pers daarmee definitief van tafel is geveegd, en betreur dat hun lezers zo verkeerd werden voorgelicht.

Ik roep alle journalisten op voortaan niet zomaar de ‘informatie’ van linkse websites over te schrijven, maar zélf feiten te verifiëren.

Met deze toelating gaat de promotie van Frontnacht en IJzerwake nu voluit van start, en is ook de kaartverkoop via onze webwinkel volledig geopend.

We gaan ongetwijfeld een mooie IJzerwake tegemoet!

Vlaamse groeten, Wim De Wit, Voorzitter

Kaarten zijn te verkrijgen via de webwinkel van IJzerwake.

Een toegangskaart voor Frontnacht op zaterdag geeft meteen toegang tot camping en de IJzerwake op zondag; wie enkel naar de IJzerwake wil komen kan gewoon een apart ticket voor IJzerwake kopen.

One comment

  1. ‘Voorzitter Wim De Winter van IJzerwake toont zich verheugd…?’ Ik wist niet dat ik tot voorzitter van Ijzerwake ben gebombardeerd.

Comments are closed.