N-VA-vertrouweling van Theo Francken opnieuw veroordeeld wegens mensensmokkel

Melikan Kuçam, het voormalige Mechelse N-VA-gemeenteraadslid en vertrouweling van Theo Francken, is ook in beroep veroordeeld voor mensensmokkel en passieve omkoping.

Milkan Kuçam was gemeenteraadslid voor N-VA in Mechelen toen hij door toenmalig staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Francken (N-VA) in vertrouwen werd genomen. Hij mocht lijsten met vreemdelingen opstellen die dan door Francken op kosten van de belastingbetaler als ‘asielzoeker’ naar Vlaanderen werden gevlogen, gevolgd door levenslange uitkeringen, sociale woningen en gezinshereniging.

Francken en de N-VA waren heel fier op die extra-omvolkingsinspanning. In propaganda van de N-VA werden ze uitgespeeld als ‘christenen die gered waren uit de klauwen van IS’. Waarom die ‘christenen’ dan per se naar Vlaanderen moesten komen, en niet naar één van de vele perfect veilige landen tussen Syrië en Vlaanderen, dat kwamen we nooit te weten.

Kuçam screende de families en bepaalde wie er op de lijsten kwam. Hij vroeg bedragen tussen 2.500 en 7.500 euro om mensen op de lijsten te laten plaatsen. Kuçam werd vervolgd voor mensensmokkel, passieve omkoping en deelname aan een criminele organisatie. Zowel in eerste aanleg als nu in beroep werd hij voor die criminele feiten ook veroordeeld. De man blijft ook 10 jaar uit zijn politieke en burgerlijke rechten ontzet. 

De N-VA, die zonder problemen overal mee het ‘cordon’ tegen het VB in stand houdt en nu zelfs Antwerpen regeert met de socialisten, blijft geregeld herhalen dat er ‘een probleem zou zijn met het politieke personeel van het VB’. Misschien moet men daar toch wat minder hoog van de toren blazen?

Melikan Kucam, de allochtoon die als vertrouweling van Theo Francken veroordeeld werd voor mensensmokkel.

2 comments

  1. Opgeruimd staat netjes. Daar hebben we de komende jaren geen last meer van !

  2. Dehardnekkigheid waarmee de rechtbank Kukam vervolgd heeft , en een hoop veel ergere uiterst linkse figuren ongemoeid laat , doet vermoeden dat men vooral de NVA wou schaden .

Comments are closed.