De massale rellen tijdens de Champions League-finale onlangs in het Stade de France tussen Real Madrid en Liverpool waren ongekend ernstig. Hier en daar zal er wel een zatte Brit of Madrileen gepoogd hebben om zonder inkomstkaartje over het hekken te klauteren, maar de ernstige incidenten hebben niets met Liverpool of Real Madrid te maken, ook al probeert de leugenmedia het zo voor te stellen: Honderden relschoppers, onder wie veel illegale vreemdelingen uit heel Île de France en met name uit Seine-Saint-Denis, sloegen en beroofden Engelse en Spaanse fans, vaak met veel geweld. Zelfs gezinnen met kleine kinderen werden niet ontzien.

De afgelopen dagen heeft minister van Binnenlandse Zaken, Gerald Darmanin, zich in een leugen opgesloten. Hij heeft een alternatieve realiteit verzonnen waarin valse kaartjes en Britse supporters verantwoordelijk zijn voor de chaos rond het stadion. Een stelling die met plezier door de binnen- en buitenlandse leugenmedia werd overgenomen.  Alles is goed om de desastreuze toestand, veroorzaakt door een ongecontroleerde massa-immigratie, van Frankrijk te verdoezelen. Twee weken voor de parlementsverkiezingen komt de bittere waarheid het regime slecht uit natuurlijk.

Het Stade de France ligt in Saint-Denis, hét multiculturele stadje van Frankrijk. Het probleem van vorige zaterdag waren niet de Engelse supporters of de politie, het probleem is dat Seine-Saint-Denis grotendeels een buitenlandse enclave is geworden waar de inwoners nauwelijks nog Frans spreken, waar mensen niet meer in Franse stijl gekleed gaan, waar de moraal nauwelijks nog Frans is.

Van 1944 tot 2020 werd de stad bestuurd door traditionele communisten (ja, die bestaan nog), sinds 2020 door een PS’er. Dat zegt ook al genoeg. Iedereen die zich op de ‘lieverdjes’ hun terrein begeeft, loopt gevaar om aangerand en bestolen te worden, zeker zij die er te ‘westers’ uitzien.

Twee leugenaars: Franse minister van Sport Amélie Oudéa-Castéra en minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin

Liverpoolvoorzitter Tom Werner heeft een brief gestuurd naar de Franse minister van sport Amélie Oudéa-Castéra waarin hij vraagt om een verontschuldiging na de chaos in het Stade de France voorafgaand aan de Champions League-finale van zaterdag.

“Beste minister,

Ik schrijf u vandaag omdat ik er volstrekt niet van overtuigd ben dat een Franse minister, in een positie van enorme verantwoordelijkheid en invloed, een aantal onbewezen verklaringen zou afleggen over een zaak van een dergelijk belang voordat een behoorlijk, formeel en onafhankelijk onderzoek heeft plaatsgevonden.

De gebeurtenissen die zaterdagavond tijdens de finale van de UEFA Champions League in en rond het Stade de France plaatsvonden, waren niet alleen ongelooflijk gevaarlijk voor alle betrokkenen, maar riepen ook ernstige vragen op over de organisatie en het verloop van het evenement. Daarop moeten alle betrokken partijen zich vandaag richten in plaats van een schuldstrategie via een persconferentie na te streven.

Ik heb ontelbare e-mails ontvangen van bange Liverpool-fans die het slachtoffer zijn geworden van pesterijen door de politie, pepperspray en traangas. In feite was de situatie aan het eind van de avond niet beter dan aan het begin, met veel fans die werden beroofd en aangevallen door bendes.

Het was duidelijk dat de fans in de knel zaten en meer dan 2 uur in de rij moesten staan. Eén persoon zei dat ze ‘geklemd zaten tegen de hekkens, niemand bewoog en niemand aan de andere kant van de deuren communiceerde”. Deze fans werden behandeld als vee.

De finale van de UEFA Champions League zou een van de mooiste spektakels in de wereldsport moeten zijn, maar in plaats daarvan draaide het uit op een van de ergste veiligheidsincidenten uit de recente geschiedenis. Namens alle fans die deze nachtmerrie hebben meegemaakt, vraag ik om excuses en de verzekering dat de Franse autoriteiten en de UEFA een onafhankelijk en transparant onderzoek zullen laten voortzetten.” (ingekort)

Liverpool voorzitter Tom Werner

Hierbij nog enkele getuigenissen:

Liverpoolfan Matthew Davies: “De eerste keer dat ik voelde dat mijn leven in gevaar was bij een wedstrijd. Absoluut angstaanjagende nacht. Bange taferelen bij de draaihekken toen mensen tegen de slagbomen werden gesmakt. Franse ‘jongeren’ bestormden de poorten en veroorzaakten chaos met de politie. Het was de eerste keer dat ik voelde dat mijn leven in gevaar was bij een wedstrijd. Ik werd met traangas bestookt en bijna beroofd.”

Liverpool-fan Joshua Wilkins:

“Ik ben een beetje van slag na dat alles. Op de weg naar buiten werden we met traangas bestookt, iemand probeerde me te beroven via zakkenrollen en iemand probeerde ook mijn horloge te stelen.. Real Madrid-fans werden ook beroofd, net als Liverpool-fans. Ik ga nooit meer naar Frankrijk.”

Sean, Liverpool fan: “Mijn vrouw en ik kwamen anderhalf uur voor de aftrap aan, wat in elk ander geval vroeg is! We hebben bijna twee uur in de rij gestaan en in die tijd werden we vergast en in een kleine ruimte geperst. Het was een zeer enge ervaring. Ik zal nooit meer naar Frankrijk gaan.”

We houden ons hart al vast voor de olympische spelen van 2024, die in Parijs zullen doorgaan.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “ONTHULD: Engelse fans onschuldig aan Champions League-rellen, vreemdelingen schopten keet”

  1. Op school heerste dezelfde toestand. Wanneer een leraar bang was voor je of verliefd was op je, kon je je alles permitteren, vooral als je wist dat een of andere zondebok steevast de schuld zou krijgen. Wij worden bestuurd door bange laffe schoolmeesters.

Trending

%d