De Nederlandse staat moet twaalf IS-vrouwen en 29 kinderen binnen vier maanden terughalen om ze te kunen vervolgen, zo is deze week in een rechtszaak te Rotterdam door de rechter besloten. Doet het Openbaar Ministerie dat niet dan verliest ze het recht om hen te vervolgen. De vrouwen krijgen dan in Nederland geen straf voor de misdrijven waarvan zij worden verdacht. Linkse rechters zetten zo extra druk op de regering, die deze vrouwen graag wil berechten, maar weinig hoop heeft dat dit in de Koerdische gevangenissen van Syrie gaat gebeuren en om strafffeloosheid te voorkomen kiest voor de procesgang hier. Het is niet de eerste rechtsgang over deze kwestie, Nederland haalde in februari al 5 IS-vrouwen en 11 kinderen op.

Het gaat om vrouwen die zich hadden aangesloten bij de terreurgroep Islamitische Staat. Zij worden verdacht van misdrijven in het door IS uitgeroepen kalifaat en moeten zich kunnen verdedigen wanneer hun zaak voor de rechter komt. Veel buitenlandse IS-vrouwen maakten online propaganda voor de terreurgroep. Ze spraken meisjes en vrouwen aan, verspreidden propaganda en bedreigden mensen. Ook waren ze actief in het ronselen van mensen, zodat het kafliaat kon uitbreiden.

Minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) is voorstander van berechting in het land waar de vrouwen hun vermeende misdrijven hebben gepleegd en geeft aan dat ook slachtoffers graag een juridisch oordeel in de regio willen. Nederland kan dit volgens de minister niet alleen en zoekt coalities om in het bewuste gebied dit toch voor elkaar te krijgen. Wel is de regering tegen straffeloosheid in deze kwestie en wordt met dergelijke uitspraken onder druk gezet om dan maar toch deze terroristen naar Nederland te halen.

Op de sociale media zijn vooral geluiden te lezen van Nederlanders die helemaal niet zitten te wachten op de terugkeer van islamitische terroristen naar hun samenleving. Veel mensen zien juist de Koerdische gevangenissen als een prima straf voor mensen die willens en wetens aan de moord- en plunderpartijen in naam van Allah hebben meegedaan.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Rechter: Terughalen van islamitische terroristen uit Syrië om ze te berechten”

  1. voorrang van Rechts

    Waarom , De feiten zijn elders gepleegd, ergo de locale wetgeving en het locaal forum geldt !

Trending

%d