Dag van herdenking 20 jaar moord op Pim Fortuyn

Vandaag was het exact 20 jaar geleden dat de Nederlandse politicus Pim Fortuyn onder toezicht van veiligheidsdiensten en de grote politieke partijen in Hilversum door een linkse extremist werd vermoord. Op een aantal plekken in het land werd er aan de gebeurtenis gedacht middels een stille tocht, bezoek aan begraafplaats Westerveld in Driehuis en het mediapark. De hoofdgebeurtenis vond plaats in Rotterdam bij het standbeeld van Fortuyn op de Pim Fortuynplaats, waar twee minuten stilte werd gehouden en meerdere sprekers hun verhaal deden en dit werd afgesloten met een bloemlegging. Er waren honderden mensen op afgekomen.

De bloemlegging in Rotterdam werd persoonlijk gedaan door de broer van Pim Fortuyn, Simon Fortuyn, thans wethouder van de gemeente Lansingerland. Hij sprak zelf ook een woordje, waarin hij o.a. aangaf blij te zijn dat zijn broer eerherstel heeft gekregen en over zijn ideeën en analyses positiever wordt gedacht. Andere sprekers waren Robert Jan Kelder, Salima el Musalima en Riet van Del. De politieke partij Leefbaar Rotterdam was prominent aanwezig, evenals de nationalistische actiegroep Voorpost.

One comment

  1. Ofwel de dag dat moord door de Gutmenschen verheven werd tot daad van liefde, vrede en rechtvaardigheid. Wie volgt?

Comments are closed.