Spectaculair nieuws uit de VS: een meerderheid in het hoogste Amerikaanse Gerechtshof, de US Supreme Court in Washington, zou van plan zijn het recht op het vermoorden van kinderen (ook wel ‘abortus’ genoemd) weer af te schaffen.

Het recht op het vermoorden van baby’s werd geopend door het US Supreme Court in de jaren ’70 in het schandelijke arrest ‘Roe vs. Wade’. Het Hof vond dat het recht om een kind aan stukken te snijden voor de geboorte voortvloeide uit het ‘recht op privacy’ van de moeder, en dat de vele wetten in de staten van de VS die het verboden ongrondwettelijk waren. Het arrest is door de rechtsleer altijd bekritiseerd als een manifeste inbreuk op het in de VS heilige principe dat de federale staat niet mag ingrijpen in de bevoegdheden van de staten, tenzij iets een federale bevoegdheid of een inbreuk op de Grondwet is. En dat was hier manifest niet het geval.

Door vele linkse Democratische benoemingen van rechters heeft het Hof de kindermoord steeds gehandhaafd. Maar daar zou nu dus verandering in komen. Dat is te danken aan het feit dat opeenvolgende Amerikaanse rechtse presidenten, en met name Donald Trump, goede rechtse rechters hebben laten benoemen.

Het is weer typisch voor links dat het ontwerparrest nu al volstrekt illegaal naar de leugenpers gelekt is, in een ultieme poging om de rechtspraak nog tegen te houden met massale linkse opwinding en protest, wellicht gekruid met wat rellen door Antifa. Links is alleen voor ‘respect voor de rechterlijke macht’ zolang die linkse uitspraken doet… Zodra er gezegd wordt dat kinderen niet mogen vermoord worden, gaat links kompleet uit de bol.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Schaft US Supreme Court kindermoord terug af?”

  1. Links heeft altijd hun betweterige bek open over dat door hen genaaste “Rechten vd Mens” concept, dat door activistische PoCo-Loge pionnen binnen de magistratuur naar willekeur wordt opengerokken engefarceerd met een PoCo-vulling, conform de eigen ideologie. Waarbij de “Rechten vd Crapuleuse Mens” immer lijken te primeren op de “Rechten vd Slachtoffer Mens”, in casu de “Rechten vd Ongeboren Mens” Volgens de conservatieve moraal blijft abortus, intentioneel doden , dus “moord” ook al wordt het in een beperkt aantal gevallen wettelijk toch getolereerd in een uitermate zeer beperkt aantal Natiestaten op onze grote, wijde, meestal conservatief ter zake Wereld.

  2. De grote vraag blijft: wie is eigenaar van een kind of een mens?
    Een moeder beweerde ooit, “Mijn kind is mijn product en mag ermee doen wat ik wil, voor of na de geboorte.” Waarop vadertje Staat reageerde, “Alle mensen, alle dieren, al de planten en ook de aarde en de kosmos, behoren mij toe en ik bepaal wie mag leven of wie moet sterven”.

Trending

%d bloggers liken dit: