Géza Hegedüs, de voorman van de politieke partij IDNL, is deze week door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld voor uitspraken gedaan in 2016 uit een podcast van de alternatief-rechtse denkgroep Erkenbrand met de titel ‘Hoe start je een etnostaat?’ Sinds de oprichting van de partij IDNL hebben kopstukken last van allerlei vormen van intimidatie van het liberale regime, met de uitspraken uit een in 2016 opgenomen discussie heeft het Openbaar Ministerie (OM) iets gevonden waarmee men Hegedüs heeft kunnen aanpakken en daarmee de partij stil te leggen. De politicus is veroordeeld tot 60 uur taakstraf, waarvan 30 uur voorwaardelijk. Hij heeft ReactNieuws laten weten tegen het vonnis in hoger beroep te gaan.

De verdediging heeft in de zaak bepleit dat Hegedüs van beide feiten moest worden vrijgesproken, de politicus heeft aangegeven zijn uitlatingen gedaan te hebben ‘binnen de context van de filosofische discussie’. De rechter liet weten dat ‘uitlatingen mogen provocerend zijn, echter mogen zij bepaalde grenzen niet overschrijden, vooral waar het gaat om het respect voor de eer en goede naam en de rechten van anderen. ‘

Uit het vonnis valt te leren – netjes voorzien van bewezenverklaring en bewijsmotivering – dat er een veroordeling is gevolgd op de door de rechter vastgestelde feiten 1 en 2, ‘Zich in het openbaar mondeling opzettelijk beledigend uitlaten over een groep mensen wegens hun ras’ en feit 2 ‘In het openbaar mondeling aanzetten tot discriminatie van mensen wegens hun ras.’

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Voorman IDNL veroordeeld voor Rotterdamse rechtbank”

  1. […] G HegedusKafka, Franz – Der ProzeßVOORMAN IDNL VEROORDEELD VOOR ROTTERDAMSE RECHTBANKBELGISCHE DICTATUUR EIST 6 MAANDEN CEL TEGEN LUC VERMEULEN EN VOORPOSTColumn Frits Bosch: De […]

  2. […] G HegedusKafka, Franz – Der ProzeßVOORMAN IDNL VEROORDEELD VOOR ROTTERDAMSE RECHTBANKBELGISCHE DICTATUUR EIST 6 MAANDEN CEL TEGEN LUC VERMEULEN EN VOORPOSTColumn Frits Bosch: De […]

Trending

%d bloggers liken dit: