Activist en ondernemer Wilem Engel is gisterenmiddag weer vrijgekomen, na de besloten raadkamerzitting van 13u00 in de rechtbank van Rotterdam. Afgelopen zondag werd de Nederlandse dissident opgepakt, toen hij onderweg was naar een demonstratie tegen de coronamaatregelen in Nijmegen. Hij zou volgens het Openbaar Ministerie de door de rechtbank oplegde voorwaarden hebben geschonden en moest daarom terug de cel in. De raadkamer in Rotterdam heeft nu beslist dat de voorwaarden te ruim zijn omschreven en Engel daarmee teveel in zijn vrijheid wordt beperkt, wat betekent dat hij weer op vrije voeten is en overal weer zijn mening kan uiten.  

Hoewel in eerste instantie leek dat de aanhouding het gevolg was van een opname bij Café Weltschmerz, bleek tijdens de zitting dat het om een door de organisatie Viruswaarheid geplaatste opname van het gesprek op Facebook ging. Het OM ging ervanuit dat Viruswaarheid gelijk stond aan Willem Engel, maar Viruswaarheid is een stichting. De voorwaarden golden voor de verdachte en de verdachte was Willem Engel.

Vanaf het moment dat Engel op vrije voeten kwam, was al de kritiek te horen dat de voorwaarden te onduidelijk waren. Het regime heeft daar getracht gebruik van te maken door hem nogmaals op te pakken, maar wordt dus teruggefloten door de raadkamer. Willem Engel is nu vrij en de voorwaarden zijn geschorst. Het OM kan in hoger beroep gaan, maar zal dat waarschijnlijk niet doen, zo was de teneur onder de journalisten ter plaatse.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: