Hongaarse verkiezingen: Tweederde van de zetels voor Fidesz-KDNP-coalitie van premier Viktor Orbán

Na het tellen van bijna alle stemmen blijkt de Fidesz-KDNP-coalitie, van de huidige premier Viktor Orbán, een grote overwinning te hebben geboekt bij de landelijke, Hongaarse verkiezingen die gisteren werden gehouden. De twee partijen halen samen 135 zetels en 2.708.900 stemmen, zo blijkt nu 98,43 procent van de stemmen zijn geteld. De uitdager, het samenwerkingsveband van linkse en liberale partijen, blijft steken op 56 zetels, de nieuwe nationalistische partij Mi Hazánk haalt 7 zetels en de partij van de Duitse minderheid, MNOÖ, haalt 1 zetel. Van de bijna 8 miljoen stemgerechtigden ging meer dan 70 procent voor deze verkiezing naar de stembus.

Vanwege het Hongaarse kiessysteem betekent dit dat de Fidesz-KDNP-coalitie, met 53,18 procent van de stemmen, wel 67,84 procent van de zetels in handen heeft. Dit betekent ook dat premier Viktor Orbán, al sinds 2010 aan het hoofd van het land, met deze stevige mandaat en regering zijn beleid verder kan zetten. Orbán liet tijdens zijn overwinningstoespraak weten “..dat zijn regering doorgaat om hun uiterste best te doen met het ontvangen vertrouwen.” En daarbij dat:  “Hoe groter de overwinning, hoe groter de noodzaak voor bescheidenheid en laten we eerlijk zijn, er zijn redenen om bescheiden te zijn.”

One comment

 1. Hier een Patriotic Weekly (Mark Collett) interview met niemand minder dan Jared Taylor (van American Renaissance). De man is uiterst positief over de groeiende Blanke beweging.

  https://www.radioalbion.com/2022/03/patriotic-weekly-review-jared-taylor.html

  Hier is de uitstekende website van American Renaissance. Bijna elke dag nieuwe artikels.

  https://www.amren.com/

  Hier een artikel over een mogelijke manier om alle immigranten legaal terug te sturen. Heel erg interessant.

  https://www.amren.com/commentary/2022/03/science-and-remigration/

  En vergeet niet dat American Renaissance ook regelmatig een podcast doet.

  https://www.amren.com/category/podcasts/

Comments are closed.