Dissident Willem Engel opnieuw door de politie opgepakt

Vanmiddag is de Rotterdamse activist Willem Engel – inmiddels Neerlands bekendste dissident – door de politie van de snelweg geplukt en meegenomen richting het politiebureau. Het is bij het schrijven van dit nieuwsbericht nog volledig onduidelijk op welke gronden de aanhouding is verricht. De vriendin van Engel, model Dorien Duinker, heeft de aanhouding middels Twitter wereldkundig gemaakt. Ze spreekt van ‘praktijken die thuishoren in een dicatuur’. Beiden waren onderweg naar een demonstratie in Nijmegen tegen de coronamaatregelen.

Willem Engel was juist enkele dagen thuis van een eerder hechtenis. Hij zat 14 dagen in het gevang als gevolg van een onderzoek van het Openbaar Ministerie, Engel plaatst volgens het OM al langere tijd ‘opruiende coronagerelateerde berichten’ via de sociale media en moet daarom in een later stadium nog voor de rechter komen. De Nederlandse dissident was enkel een verbod opgelegd om zich op de sociale meda te begeven. Hij had geen spreekverbod en er zijn inmiddels al een tweetal gesprekken met Engel via het alternatieve videokanaal Café Weltschmerz op het internet beland.

4 comments

  1. Misschien kan hij beter in een ziekenhuis of verzorgingsinstelling gaan helpen, na vaccinatie natuurlijk. Wordt die man nooit wakker uit zijn illusies?

Comments are closed.