Vandaag om 10u15 spreekt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de Nederlandse Tweede Kamer rechtstreeks toe via een videoverbinding. Hij heeft sinds de Russische invasie van het land volksvertegenwoordigers van meerdere landen toegesproken, waaronder ook die van de Verenigde Staten van Amerika. De rode draad in toespraken van de Oekraïense president is een oproep om meer help te bieden aan het land in de strijd tegen het Russische leger. Zelensky kwam in 2019 in Oekraïne aan de macht met ondersteuning van oligarch Igor Kolomoyskyi en is na de inval een verheerlijkt oorlogspresident.

Volodymyr Zelensky had voor deze functie een baan als acteur en heeft opvallend genoeg een viertal jaren in die hoedanigheid de rol van Oekraïens president gespeeld in de televisieserie ‘Dienaar van het volk’. Met aantal van die mensen is hij in 2019 de politiek binnengetreden, vooral met financiële ondersteuning van oligarch Igor Kolomoyskyi, met als extra positief punt dat de miljardair zowel Zelensky als zijn kennissenkring miljoenen heeft toebedeeld.

Onderzoekers wisten – na het uitlekken van talloze documenten, de pandora papers –  te achterhalen dat Zelensky en vrienden miljoenen aan gelden vanuit Oekraïne bij offshore-bedrijven hebben ondergebracht. Die gelden komen vermoedelijk voor een groot deel van de door Kolomoyskyi leeggeroofde Privatbank in het land, die tussen 2012 en 2016 bij Zelensky en zijn vriendenkring zijn beland, het zou gaan om zo’n 41 miljoen dollar.  

Enkele hoogtepunten uit de acteercarrière van Zelensky
Enkele hoogtepunten uit de acteercarrière van Zelensky

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Oekraïense president en oud-acteur Volodymyr Zelensky spreekt vandaag Tweede Kamer toe”

 1. Putin is een van de rijkste mensen ter wereld, niet slecht voor iemand die bijna gans zijn carrière een gewoon ambtenaar was. https://www.walesonline.co.uk/news/world-news/vladimir-putins-net-worth-could-23391363

 2. Stefaan Vermeire

  Wat Zelensky in een vorig leven was, welke rollen hij toen opnam of welke danspasjes hij toen heeft gezet, speelt eigenlijk geen enkele rol. Nu is hij president van Oekraïne, een land dat door de Russische agressor wordt aangevallen en tot puin geschoten. In dergelijke omstandigheden is het de taak van elk staatshoofd om op te komen voor zijn eigen land en bondgenoten te zoeken. Zelensky doet slechts zijn plicht.

 3. Erwin Schauvliege

  Die man heeft maar 1 doel, de Navo actief betrekken in deze oorlog, zelfs met het risico op een allesvernietigende kernoorlog en op deze manier het centrum van de oorlog van Oekraïne weg te houden. Het is verschrikkelijk wat vele Oekraïners nu moeten meemaken. Wat Poetin beslist heeft, kan niet door de beugel, maar die man is evenzeer gevaarlijk. En blijkbaar tot geen echte compromissen bereid, net als de Amerikanen. Anno 2022 hadden we iets anders verwacht van onze wereldleiders. Wanneer krijgt echte diplomatie een kans ? Wat hebben de Amerikanen in Oekraïne te zoeken ? Zij dulden ook geen Russen in hun achtertuin. Laat deze 2 werelden in vrede naast elkaar leven met een gedemilitariseerde zone daartussen om de veiligheid en de vrede te bewaren. En laat een gezonde handel toe zodat alle economieën er wel bij varen. Het zal alle Europese burgers ten goede komen.

 4. Hier de laatste video van Red Ice. Ongeveer een uur in gaat het over de homo-promoties richting kinderen. Afgrijselijke beelden recht uit een horror film…

  https://odysee.com/@redicetv:1/no-go-zone-ready-for-a-new-new-world-order-a-global-gay-potemkin-village:6

 5. Dat die zogenaamde nationalisten in Oekraïne bereid zijn om te vechten tegen een conservatief Rusland gaat er bij mij niet in.

  Waarom hebben die gasten NIETS gedaan tegen hun joodse president, massa’s afrikanen in hun universiteiten, gigantische corruptie, de seks industrie van jongen vrouwen en kinderen, homo-parades en ga zo maar door.

  Maar dan wel ruzie zoeken met het conservatieve Rusland, en zelfs hun levens op het spel zetten als pionnen voor het verziekte Westen. WTF, dudes???

  Denken die gasten nu echt dat het Westen iets inzit met hun levens? Nee, het Westen (vooral de US en Engeland) wil elke vorm van Russische en Europese samenwerking vernietigen om zo hun eigen macht veilig te stellen.

  Putin en Rusland zijn niet perfect, maar het Westen is een regelrechte nachtmerrie.

 6. Wat een progressieve moderne dans. Deze man moeten we steunen!

Trending

%d bloggers liken dit: