(OPINIE) Geen nieuwe asielinvasie, adopteer een opvangplek in Polen

Naast de politiek correcte mening zien we de voorbije dagen ook het ontstaan van iets nieuws: de politiek correcte emotie. Als er ergens een oorlog uitbreekt, met alle trieste beelden vandien, dan horen we allemaal ‘geschokt’, ‘gekwetst’, ‘verdrietig’ en ‘ontroerd’ te zijn. Wie dat niet is, of probeert een rationeel standpunt in te nemen, moet zich zwaar schuldig voelen en hoort er niet bij.

Het is niet nieuw: in het bepalen van het publieke beleid heeft de emotie het vrijwel volledig overgenomen van het verstand, de ratio. Wellicht is die hyper-emotionalisering van het publieke debat ook een gevolg van de macht van de beeldcultuur: het laatste beeld op TV of op de smartphone bepaalt de emotie die moet gevoeld worden en de koers die moet gevolgd worden.

En dus beleven we weer hoogdagen om deugpunten te scoren. De Russische invasie van Oekraïne levert helaas een stroom beelden op van gewonde en vluchtende Oekraïense burgers, en dus gaat de deugmachine aan het draaien: hulptransporten, inzamelacties, ja zelfs chauffeurs die in een auto springen en naar de grens met Polen rijden om god weet wie in te laden en hier naar Vlaanderen te brengen. Burgemeesters doen het zelfs met volle autobussen. En alle regeringen die dit land rijk is maken zich klaar om sociale woningen, kazernes, en zelfs hele tentendorpen op te zetten om ze tjokvol ‘Oekraïners’ te gaan stoppen.

Als Nationalist heb ik respect en bewondering voor die dappere Oekraïeners die in hun land blijven, de wapens opnemen, vechten voor hun vrijheid, of het leger steunen door de samenleving daar draaiende te houden: winkels, nutsvoorzieningen, landbouw en productie. Net zoals ik overigens de gewone Russische soldaten respecteer, die ook maar hun plicht doen en sneuvelen voor hun land. Hopelijk komt er snel een wapenstilstand waarbij de Oekraïners vrede en de Russen veiligheid hebben.

Maar mag ik temidden van deze explosie van Moeder Theresa’s en Pater Damiaans in Vlaanderen zo vrij zijn ook enkele rationele bedenkingen te maken, zeker ter attentie van politici en partijen die zich op het Vlaamse nationalisme beroepen?

 1. Vlaanderen is vol. Het is hier druk, zéér druk, de bevolkingsdichtheid is hier in vele gebieden gestegen tot op een punt dat vele Vlamingen naar adem snakken en ernstig overwegen te emigreren. Is daar nog plaats voor 200.000 extra mensen? Neen. Punt uit. Oekraïners zijn cultureel en taalkundig verwant met hun buurlanden, en het is dus véél beter dat ze tijdelijk worden opgevangen in die buurlanden.

2. Niet alle Oekraïeners zijn vluchtelingen. Er mengen zich in de stroom een massa mensen die niet in een oorlogsgebied of een belegerde stad wonen, maar nu de kans schoon zien om zich definitief naar het westen te begeven. Daaronder al zeker honderdduizenden Roma-zigeuners. Alleen centrale diensten in Brussel kunnen tot op zekere hoogte bepalen wie de waarheid spreekt en wie niet, en wie een échte oorlogsvluchteling is. Zélf naar ginder rijden om mensen te halen is onverantwoord.

3. De Vlaamse huurmarkt is nu al oververzadigd, het vinden van een betaalbare kwaliteitsvolle woning is voor vele minderbegoede Vlamingen nu al zo goed als onmogelijk. (Ook vanwege de absurde antiracisme-wetgeving en de overbescherming van malafide huurders, maar dat is een ander verhaal.) Er is dus geen plaats voor extra Oekraïners op onze huurmarkt. Al wie hier een Oekraïner richting een huurhuis loodst schaadt een arme Vlaming die ook wil huren, of men dat nu graag hoort of niet.

4. Dit land is failliet, voor wie het nog niet mocht gemerkt hebben. Er is dus gewoon géén geld om minstens 200.000 mensen OCMW-steun, een sociale woning, een uitkering, taalcursussen etc. te bezorgen. Dat zal allemaal moeten doorgerekend worden aan de Vlaamse belastingbetaler, die nu al met 55% belastingdruk uitgeperst wordt.

5. Vele Oekraïners zullen nooit meer terugkeren. Dat is gewoon een feit. Het gemiddelde maandloon in Oekraïne bedraagt 300 euro, het land is arm, en het werd al voor deze oorlog geteisterd door corruptie en politieke instabiliteit. Vlaanderen is het vaderland van de Vlamingen, en van niemand anders. Omvolking is nu al een feit: het zou absurd zijn dat terecht aan te klagen als het gaat om moslims, maar een oogje toe te knijpen als het gaat om niet-moslims.

Rationeel gezien is er maar één weg: het ijveren voor het zo snel mogelijk beëindigen van deze oorlog, via vrede voor Oekraïne en veiligheid voor Rusland; en het massaal ondersteunen van het tijdelijk opvangen van de echte Oekraïense oorlogsvluchtelingen in hun buurlanden, in de eerste plaats Polen. Als Vlamingen dus willen helpen, dat ze dan een Pools dorp ‘adopteren’ (net zoals destijds met de Roemeense weeshuizen gebeurde) en hulpacties opzetten om die opvangcentra in Polen te steunen.

Hulp aan Oekraïners voor opvang in eigen regio? Bravo.

Deugkonvooien met tienduizenden Oekraïners naar Vlaanderen? Neen, dank u.

6 comments

 1. “””Als Nationalist heb ik respect en bewondering voor die dappere Oekraïeners die in hun land blijven, de wapens opnemen, vechten voor hun vrijheid, of het leger steunen door de samenleving daar draaiende te houden.”””

  Dat is dan uw mening, waar ik het in het geheel niet mee eens ben, u zou zich eens kunnen verdiepen in de materie. Dan gaat u misschien inzien dat de “dappere” Oekraïners gebruikt worden door US, EU en NAVO en consorten om hun eigen broeders te vermoorden in een “strijd” die niets met Nationalisme te maken heeft.

  Een Volks Nationalist

  1. Oekraïners zijn Russen zoals Vlamingen en Walen Belgen zijn. Tijdens WO2 werden Belgen die collaboreerden met de Duitsers door de liberalen en aanverwanten verraders genoemd. Dus mag men met recht en reden stellen dat Zelenskis ook een verrader is. Ik kies geen partij in het conflict tussen Zelenski en Poetin. Zelenski heeft wel de oorlog met Rusland uitgelokt in de hoop de NAVO alzo te betrekken in het conflict en door aansluiting binnen te loodsen in Oekraïne. Vervolgens organiseert Zelenski op een perfide manier een vluchtelingenstroom naar Europa om te kunnen binnenbreken bij de EU. Poetin verzet zich tegen onderhavig beleid dat de Russische belangen en veiligheid schaadt.
   We moeten vaststellen dat het huidige Russisch leger niet de slagkracht meer heeft van wijlen het Rode leger. Bovendien zijn de omstandigheden fenomenaal gewijzigd, technisch en politiek. Waar zijn de potentiële bondgenoten in Oekraïne waarop Poetin zou kunnen rekenen om zijn aanwezigheid in het land te verrechtvaardigen. Uiteraard jubileert president Joe Biden. Oekraïners en Russen knappen het vuile werk voor hem op. Europeanen geven de internationale asiel business een nieuwe boost. De natiestaten gaan er finaal aan kapot. Wat ook de bedoeling is. Inheemse West- Europese volkeren worden stilaan minderheden in eigen land. Liberale kosmopolieten in Wall Street vieren het Marrakechpact. Wie zei ook weer: Vlaming zijn om Europeeër te worden? Een woke uitspraak avant la lettre. Fout natuurlijk, want het een staat haaks op het andere en het heeft geleid tot natiestaten met open grenzen en een nefast asiel open-deur-beleid. Waarin het kapitaal belangrijker is dan de gemeenschap.

 2. Goede tekst met enkele terechte waarheden. Ik begrijp dat, onder andere, mijn partij iets wil doen voor de mensen in Oekraïne, net zoals ik dat als goede nationalist ook wil doen.

  Maar een nieuwe migratiestroom daar zitten we echt niet op te wachten. We weten, zoals u stelt, ook echt NIET wie we allemaal binnenlaten. Oekraïne is een corrupt land waar de misdaad welig tiert. Wie weet wie er allemaal mee naar hier reist?

  Vlaanderen is letterijk overbevolkt ook. Daar hebt u gelijk in. En migratie, is altijd schadelijk!

  1. Wel even opletten: Vele honderdduizenden zigeuners? Neen, zoveel wonen er in Oekraïne niet. Ze wonen er wel, en ze zijn net als Krim Tartaren mensen die we hier echt niet moeten hebben, maar zo talkrijk zijn ze niet. (Schromelijk overdrijven is altijd slecht voor de geloofwaardigheid) Zie: https://web.archive.org/web/20111217151026/http://2001.ukrcensus.gov.ua/eng/results/general/nationality/

   NVDR: Die cijfers zijn onbetrouwbaar. Roma zelf zullen zich bij telling door de overheid zelden zelf als Roma identificeren, en bureaucraten hebben zelden een correct zicht op de situatie op het terrein.

 3. Oekraïners zijn cultureel en taalkundig verwant met hun buurlanden, en het is dus véél beter dat ze tijdelijk worden opgevangen in die buurlanden (texto). Graag sluit ik mij aan bij deze evidentie. Regionale opvang de beste oplossing. Het sluit internationale financiële steun geenzins uit.

Comments are closed.