#Whitelivesmatter: Voorzitter Dietse Volkspartij doet aangifte van groepsbelediging

Een aantal linkse politieke partijen en de Turks-islamitische partij DENK hebben in Rotterdam een persbericht verzonden waarin ze de leus en organisatie White Lives Matter (Blanke levens doen er toe) ‘puur racisme’ noemen. Ze lijken daarmee aan te geven dat het opkomen of zelfs het waarderen van blanke levens een kwalijke zaak is. Noah Visser, voorzitter van de Dietse Volkspartij, heeft vanwege dit persbericht aangifte gedaan van groepsbelediging, namelijk belediging tegen blanke mensen op basis van hun ras.

De Dietse Volkspartij laat bij monde van haar voorzitter in een persbericht weten dergelijke uitingen van politici van de Rotterdamse politieke partijen niet te pikken:

Door het wegzetten van de leus ‘White Lives Matter ‘ als “puur racisme”, “100% racisme” en volgens DENK zelfs een “keiharde aanval op de democratie” zeggen deze partijen dat het niet normaal is te beweren dat blanke levens ertoe doen en zeggen dus in wezen dat blanke levens er niet toe doen. Dit vat ik op als een belediging tegen blanke mensen op basis van hun ras.

Het valt menigeen op dat er met twee maten wordt gemeten als het over zwart en blank gaat en het opkomen voor bepaalde groepen. Black Lives Matter vindt ook in Nederland brede ondersteuning van hooggeplaatste figuren en organisaties, ondanks dat demonstraties met regelmaat ontsporen, terwijl het druk maken om het lot van blanken in een kwaad daglicht wordt gesteld.

One comment

Comments are closed.