Moskou organiseert internationaal Antifa-congres

De voorbije jaren is het internationale netwerk van extreemlinkse communistische knokploegen, Antifa, in verschillende landen van het westen aangemerkt als een terreurorganisatie. De vele straatrellen en plunderingen in de VS zorgden ervoor dat President Trump Antifa een terreurgroep noemde, en in de EU noemde Europol het in rapporten het ‘gevaarlijkste netwerk in de EU’.

Maar Antifa krijgt nu plots steun uit Rusland. Het Kremlin heeft aangekondigd dat het in augustus een ‘Internationaal Antifascistisch Kongres‘ gaat organiseren, waar ‘de volkeren zich gaan verenigen tegen het Neonazisme’. Volgens de nieuwe ideologie van het Kremlin worden volkeren overal ter wereld bedreigd door ‘neonazisme’, en moet er daartegen ‘strijd’ geleverd worden. Dat die strijd gewelddadig moet zijn, daarover laat Moskou geen twijfel: het Kongres zal georganiseerd worden op dezelfde plek en op hetzelfde tijdstip als het Forum ‘Leger 2022’.

De aanval door het Kremlin op Oekraïne wordt momenteel ook geframed als ‘het denazificeren van Oekraïne’.

Parade in Moskou met de historische Stalinvlag
Antifa met de Stalinvlag in de VS

Het ziet er dus naar uit dat de flirt van Rusland met (extreem)rechts in Europa definitief afgelopen is. Het Kremlin is teruggekeerd naar zijn ‘oude lief’: de communistische partijen over de hele wereld, en de vanuit het communisme ontstane bewegingen, zoals de ‘antifascistische’ beweging en de ‘vredesbeweging’. Antifa heeft er een krachtige bondgenoot bij.

Bron: Russia Todayhttps://de.rt.com/russland/132912-russlands-militarminister-internationaler-antifaschistischer-kongress/

7 comments

 1. Ik ga Poetin niet vergelijken met Hitler, maar hij is wel in het hetzelfde straatje beland als Hitler eind 1939. Prompt doen de EU en de liberalen pogingen om de lokale brand uit te breiden naar Europa en de NAVO. Weinigen zien het gevaar in hoofde van de liberale pyromanen. Quid Poetin? Wat hebben Poetin en Biden afgesproken achter de schermen? De stemming in de UNO is veelzeggend over het krediet dat Rusland momenteel nog rest.

 2. Ook bij crapules onder elkaar geldt “soort zoekt soort”. De miserie die communisme veroorzaakte in de USSR, in Mao’s China en nog steeds veroorzaakt in Cuba, Noord-Korea, Venezuela etc…is niet te overzien en wordt politiek-correct weggecensureerd door onze gazettenpraat schrijvelaars die de arrogante pretentie hebben zich nog vermeende “opiniemakers”(sic) te zijn, net of wij zouden onze eigen opinie niet kunnen vormen zonder hun woke gelul en gezeik.

 3. Er is hier mogelijk een semantisch misverstand. In her soviet jargon duidt ‘fascisme’ op antirevolutionair verzet. Het duidt dus niet per se op Italiaans fascisme, een corporatistisch stelsel onder Mussolini, maar vooral ook verwijst het naar het nationaal-socialisme onder Hitler. Dat werd verslagen door het Rode Leger maar betaald met meer dan 20 miljoen doden.
  De naoorlogse ideologie van de antifa in de EU heeft weinig te maken met het soviet verzet tegen fascisme=nationaal-socialisme. De antifa ontwikkelde verzet tegen de conservatieve pijlers van een samenleving: vaderlandliefde, tradittioneel gezin en ethnische homeogeniteit, net zoals elke niet-westeuropese samenleving en ook het nationaal-socialisme.
  Het Rusland onder Putin is niet meer communistisch en staat voor (herwonnen) nationale trots, gezin, russisch orthodox christendom, maar is wel een multiethnische staat.Hieruit volgt, dat het huidige Rusalnd niets op heeft met het huidige antifa.

  In de Oekraïne vecht/vocht een Azov-regiment, dat zich als ‘nazistisch’ presenteert. Het dweept met Bandera die tegen de Soviet-Unie vocht wegens het onder Stalin aldaar uitgerolde Holodomor uithongeringsregiem en zich aansloot bij de Duitse bezetter van de Soviet-Unie. Rusland als opvolger van de Soviet-Unie zal AZOV in de Oekraine tot zwijgen brengen. Hieruit volgt dat Rusland dezelfde vijand onderkent als de antifa: het nationaal-socialisme.

  Het ‘antifacistische congres’ in Rusland betuigt dus gaat dus helemaal geen solidariteit met de doelstellingen van de cultuur-marxistische dwaallleer van de antfa en er is dus ook russische geen volta face naar communisme.

  De russische regering heeft zich enige decennia vergist in de ideologie van de westeuropese antifa groepen, of, hetgeen waarschijnlijker is, heeft lang deze antifa gezien als strijders tegen het atlantisch capitalisme. Ze kwam bedrogen uit: De Duitse antifa is de felste tegenstander van de Alternative für Deutschalnd, nu bij uitstek de enige partij voor betere Duist-Russische betrekkingen.

  .

  1. Poetin grijpt gewoon terug naar de ‘Grote Vaderlandse Oorlog’, de oorlog tegen nationaal-socialistisch Duitsland, die in het na-oorlogse Rusland tot mythische proporties is uitgegroeid. Doel is om alle Russen op één lijn te krijgen. Met de antifa-idioten van hier heeft dat geen moer te maken.

   1. Idd, vele Russen geloven dat de inval in Oekraine een oorlog tegen het nazisme is. Op sociale media zijn een paar Russische tanks in Oekraine met de Soviet vlag te zien.

 4. Simpsons 10 jaar geleden, Trump hadden ze ook al voorspeld. Doch als ik vele social media reacties lees staat een groot deel van extreem rechts nog steeds achter Poetin https://youtu.be/z77JFw2D6f8

Comments are closed.