Een van de mogelijke gevolgen van de rol van de Europese Unie in het Oekraïne-conflict is dat prijzen voor het gas nog verder de hoogte in gaan schieten. In Duitsland heeft de bondsregering besloten om de pijplijn Nordstream 2, waardoor jaarlijks 55 miljard kubieke meter aardgas zou stromen, voorlopig nog niet in gebruik te nemen. De voormalige president van Rusland, Dmitri Medvedev, beet de EU-landen direct toe dat ze in de toekomst wellicht nog veel meer voor aardgas moeten gaan betalen.

Veel inwoners in de Europese Unie hebben al last van hoge gasprijzen, deels door hoge belastingen, maar ook door onverstandig inkoopbeleid van de regeringen. Het gewapende conflict in Oekraïne en nu het door Rusland erkennen van de twee republieken in de Donbass, deels als gevolg van het beleid van de Europese Unie om de staatsgreep van 2014 te steunen, het zal zonder twijfel gevolgen hebben voor de prijzen van het gas. Rusland blijft via andere pijpleidingen nog altijd de grootste leveranicer van gas voor veel landen, echter een aantal landen in Europa wil om politieke redenen al langere tijd af van gas uit Rusland.

Uit de Verenigde Staten van Amerika kwamen lovende woorden van president Joe Biden over de Duitse keuze om Nordstream 2 niet in gebruik te nemen, evenzo uit Oekraïne, dat nu verdient aan het huidige netwerk van pijpleidingen. Een eventuele nieuwe aanbieder voor het leveren van gas dient zich ook aan, de V.S.A. is zelf exporteur van schaliegas, dat wordt zeer milieu-onvriendelijk gewonnen en is ongeveer de helft duurder dan het gas uit Rusland.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Gasprijs in EU-landen mogelijk verder omhoog als gevolg Oekraïne-conflict”

  1. Henk der Niederlánder

    Ach jah The kreet reset vanKlausje begint echt vormen aan te nemen.
    Geen goedkoop gas uit Rusland maar stinkend duur gas uit Amerika zal het voor mensen onmogelijk maken om hun hypotheek te kunnen blijven betalen zodat die woningen gekocht kunnen worden door grote investeerders, met op het einde van het verhaal dat je niks meer hebt maar toch “gelukkig” zult zijn.
    Waar de Nato zijn belofte schond omniet verder uit te breidennaar Rusland en de Minsk accoorden door Zelensky aan zijn laarzen gelapt worden hoor je dan de landverraders en de media maar verder niet over.

  2. ‘Alles is beter dan Trump’, raasde de bestuurselite onlangs nog. Mens, weet wat je wenst..

Trending

%d bloggers liken dit: