Zuid-Afrika: Julius Malema wil ook in de toekomst kunnen oproepen tot het afslachten van blanken

De Zuid-Afrikaanse politicus Julius Malema (Economic Freedom Fighters, EFF) stond deze week terecht in een door de mensenrechtenorganisatie AfriForum aangespannen zaak over haatzaaien. Malema heeft meerdere malen tijdens toespraken voor massa’s zwarten kreten laten horen als ‘vermoord de boer!’ en ‘schiet om te doden’ en ‘vermoord een man!’ Toen de advocaat van AfriForum de zwarte politicus ondervroeg over het vermoorden van blanken, liet Malema weten dat hij de mogelijkheid openlaat in de toekomst te zullen oproepen voor het afslachten van blanken.

Het zijn uitspraken die worden gedaan binnen een klimaat van terugkerende moorden op blanke boeren, de zogenaamde ‘plaasmoorde’, in chaotisch Zuid-Afrika. Malema, die voorzitter is van de Economische Vrijheidsstrijders (EFF), heeft met zijn partij iets meer dan 10 procent van de zetels in het landelijke parlement. Het EFF demonstreert regelmatig op meerdere plaatsen in Zuid-Afrika tegen het beleid van de regering, maar ook tegen de rol van blanke boeren en Indiërs.

Burgerrechtenorganisatie AfriForum zal op korte termijn een intensieve, internationale campagne starten voor de bescherming van minderheden en burgerrechten in Zuid-Afrika.

2 comments

  1. Vijftien jaar lang verbleef ik telkens 3 maanden in Zuid Afrika en jaar na jaar zag ik het land wegzakken in onderdrukking van de blanke minderheid, corruptie schandalen door corrumperende zwarten van de ANC meerderheid en vooral de toenemende “plaasmoorden”. De westerse pers kijkt weg van dit schandaal waarbij jaar na jaar blanke boeren door zwarten worden afgeslacht. Alleen Trump heeft president Ramaphosa daarover aangepakt maar deze laatste deed alsof hij uit de lucht viel en niets wist van deze schandalige moorden. De fameuze zwarte gangster Malema, meermaals aangeklaagd voor diefstal, corruptie en aanzetten tot haat roept nu op om ook alle blanken te viseren en te vermoorden. Terwijl de Westerse media wegkijken en doen alsof hun neus bloedt terwijl vooral door hun toedoen dergelijke lieden aan de macht gebracht werden.

  2. Opruier, racist en stokebrand Malema had al lang, in plaats van in het parlement, in de gevangenis moeten zitten, maar vandaag regeert het ANC en wordt blijkbaar vaker een oog toegeknepen als zwarten de wet op haatspraak overtreden in het openbaar dan wanneer blanken dat durven te doen, zelfs als dat in privé-sfeer gebeurt. Er zitten nog steeds blanken in de cel voor veel minder dan wat Julius zich om de haverklap permitteert, maar dààr wordt in ‘onze’ pers nooit over gerept.

Comments are closed.