Links-liberale Justin Trudeau slaat op de vlucht voor Canadese truckers…

Justin Trudeau,  die links-liberaal, politiekcorrect heerschap dat in Canada de lakens uitdeelt en zich quasi elke dag wil verontschuldigen voor zaken uit het verleden, heeft al betere dagen meegemaakt. Geconfronteerd met de woede van duizenden vrachtwagenchauffeurs die tegen verplichte vaccinatie zijn, koos de Canadese Macron ervoor het hazenpad te kiezen: ‘courage fuyons’! Natuurlijk leest u daarover niets (of zeer weinig) in onze ‘leugen- of verdoezelmedia’.

Terwijl truckers vorige zaterdag in een konvooi van 20 km naar de Canadese hoofdstad Ottawa trokken om hun woede te uiten als reactie op de nieuwe coronamaatregelen die Justin Trudeau had opgelegd, werd hij volgens Radio-Canada om veiligheidsredenen met zijn familie naar een onbekende plaats overgebracht. Zoiets gebeurt meestal met Afrikaanse dictators, die regelmatig van verblijfplaats veranderen uit angst om een kopje kleiner gemaakt te worden.

Het konvooi van de vrijheid tegen verplichte vaccinatie!

Verplichte vaccinatie

Sinds half januari leggen Canada en de Verenigde Staten een verplichte vaccinatie op aan truckers die de grens tussen de Verenigde Staten en Canada overschrijden, met bijna 9.000 km de langste grens ter wereld. Dat pikken de ‘routiers’ niet: “We zouden niet gedwongen moeten worden om het vaccin te krijgen, wat het vaccin ook is,” zegt een vrouwelijke vrachtwagenbestuurder. “Het moet een persoonlijke keuze zijn. Het vaccinpaspoort moet ook verdwijnen. Ze zijn een inbreuk op ons privéleven”, voegt een van de truckers eraan toe.

Daarvoor trokken ze in colonne naar Parliament Hill, in het hart van de federale hoofdstad, om druk uit te oefenen op de regering van Justin Trudeau. In enkele dagen tijd is hun beweging in een stroomversnelling geraakt en vele andere konvooien hebben zich bij de beweging aangesloten, waardoor het verkeer rond de federale hoofdstad zo goed als stilstaat.

Het ongenoegen van de truckers sloeg de afgelopen week over op de rest van de Canadese bevolking. Overal waar de vrachtwagenchauffeurs langs reden stonden lange rijen mensen hen op te wachten en ontvingen ze de truckers als helden.

Veel van de woede is gericht tegen de Canadese premier persoonlijk en veel demonstranten droegen anti-Trudeau borden met zich mee. In Ottawa werd het gebied rond het Parlement zwaar bewaakt door de politie, die vreesde dat de demonstratie, door de politiechef omschreven als “uniek, riskant en van grote betekenis”, uit de hand zou kunnen lopen.

Politie

“Wij zijn bereid een onderzoek in te stellen en zo nodig eenieder te arresteren en te vervolgen die gewelddadig optreedt of de wet overtreedt tijdens de demonstratie of in de marge daarvan”, waarschuwde hij op een persconferentie op vrijdag. Het parlementaire gebied is gesloten voor het weekend en hij waarschuwde parlementsleden om voorzichtig te zijn.

Het is altijd gemakkelijker een volk per decreet te onderwerpen dan waardig (moedig) te reageren op hun woede. Uitzonderingswetten en -maatregelen, een dictatuur waardig, beperken de vrijheden van de mensen wereldwijd.

Blackface

Justin Trudeau uitgedost als Aladdin met Blackface

Enige tijd terug kwam Trudeau in opspraak toen een oude foto van hem werd gepubliceerd verkleed als Aladdin met een zwartgeverfd aangezicht. Later dook nog een video op van Trudeau in blackface.  Hij kroop nog net niet op zijn knieën om zich daarvoor de verontschuldigen. “Het is triest om te constateren, want ik dacht dat wij een vooruitstrevende natie waren”, zei Trudeau. “Maar de feiten spreken voor zich. Als witte man was ik populair, maar zodra mensen mij met een donkere huidskleur zien, ben ik ineens ongeschikt als premier en word ik voor van alles en nog wat uitgemaakt. Het Canadese volk heeft me teleurgesteld.”

Links-liberalen, bespaar ze ons aub.

Hoopgevend is wel dat de mensen zich wereldwijd verzetten tegen de coronadictatuur. Nog nooit werden onze vrijheden, in vredestijd, zo beperkt als nu. Dat moet stoppen.

One comment

  1. Ik begrijp het weer niet goed : het zou gaan om een ” kleine groep marginalen ” maar de premier moet wel in veiligheid gebracht worden . Een premier die moet vluchten voor zijn eigen bevolking : dat moet toch een top democraat zijn ?

Comments are closed.