De Amerikaanse president Joseph Biden heeft opdracht gegeven om personeel en families van de ambassade uit Kiev richting de Verenigde Staten van Amerika (VSA) te evacueren. Dit na het in de wereld brengen van de geruchten dat Rusland ieder moment Oekraïne binnen zal vallen en Europawijd een angstsfeer is geschapen. President Volodymyr Zelensky van Oekraïne kan er niet om lachen, hij zou zelf geen ‘onmiddelijk dreiging’ van een inval ervaren en wijst op de stijging van misdaad in de VSA en dat Amerikanen veiliger zijn in Kiev dan in Los Angeles of een andere door misdaad geteisterde stad in de VSA.

Het lijkt erop dat men binnen de Oekraïnse regering langzaam begint door te krijgen dat de Amerikanen verschillende Europese landen tegen elkaar aan het opstoken zijn en helemaal geen vinger uit zullen steken, mocht er echt oorlog uitbreken. Dit verklaart dan ook de giftige reactie van president Zelensky op de Amerikaanse aftocht van haar  burgers, met woorden over de stijgende misdaad in de VSA. Het is overigens wel een correcte duiding, namelijk dat het land aan de andere kant van de Atlantische oceaan voor gewone burgers niet erg veilig is. In de top 25 van meest gevaarlijke steden in de wereld staan er namelijk twee in vanuit de VSA en nul vanuit Oekraïne.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: